Slide

Producatori

Ronera

RONERA RUBBER, 25 de ani de experiență în industria auto

01.03.2022

Compania realizează produse de înaltă calitate, cu un raport bun calitate-preț și un sistem bine structurat de management al calității și de mediu. RONERA RUBBER SA și-a dezvoltat poziția de furnizor consacrat pentru industria auto și nu numai, prin completarea gamei de produse cu articole injectate din mase plastice. În perioada 2016-2019, compania a înregistrat o dezvoltare continuă și dinamică. Planul de investiții a condus la creșterea cifrei de afaceri și la creșterea numărului de clienți. Prin urmare, aria de activitate s-a lărgit prin extinderea departamentului de cercetare-dezvoltare și investițiile în facilitățile de inspecție/testare pentru atingerea obiectivelor de calitate și satisfacție clienți.

În anul 2015, pentru completarea portofoliului deja existent, cu produse din plastic, s-a început investiția în divizia de injecție de mase plastice, rezultând o fabrică modernă de 3.000 de metri pătrați. S-a continuat dezvoltarea prin programe investiționale, atât prin finanțare proprie, cât și din finanțare cu fonduri europene.

În anul 2015 s-a început investiția în divizia de injecție de mase plastice, rezultând o fabrică modernă de 3.000 de metri pătrați

Ceea ce caracterizează însă activitatea RONERA RUBBER sunt produsele de înaltă calitate, cu un raport bun calitate-preț, un sistem bine structurat de management al calității și de mediu, bazat pe certificări și standarde internaționale: ISO9001, ISO14001, IATF16949 și SR EN ISO / CEI17025:2005.

„Pe lângă aceste avantaje, un parteneriat cu RONERA RUBBER oferă stabilitate financiară, garantează o optimizare permanentă a costurilor companiei, o inovare permanentă în toate procesele și departamentele organizației, care permite asigurarea reproductibilității calității amestecurilor din cauciuc printr-un proces executat pe o linie computerizată cu alimentare automată de materii prime, operată de o echipă flexibilă, motivată și energică”, ne-a declarat dl. Dumitru RADU, CEO RONERA RUBBER.

Aria de expertiză RONERA RUBBER

RONERA RUBBER produce amestecuri din cauciuc pentru utilizare internă, dar și pentru terți, pe bază de diferiți elastomeri: cauciuc natural (NR), etilenpropilenic (EPDM), de uz general (în principal din SBR), cloroprenic (CR), nitrilic (NBR sau NBR+PVC) sau pe bază de elastomeri speciali de tip fluorurat (FKM) sau siliconic (VMQ).

Activitatea principală a organizației este Injecția de Cauciuc. RONERA dispune de 45 de mașini de injecție cauciuc compact și siliconic by Rep, Maplan, Desma, între 100-850tf, de ultimă generație. Produsele îndeplinesc cerințele industriilor automotive, utilajelor agricole, uneltelor electrice, ingineriei civile și materialului rulant de cale ferată. În cadrul Diviziei Cauciuc, RONERA RUBBER dispune de o capacitate importantă pentru realizarea reperelor prin Compresie/Transfer Cauciuc. Capacitatea de producție este asigurată de prese cu forțe de presare cuprinse între 15 și 1.600 tf.

Divizia de Injecție Material Plastic dispune de o capacitate de producție bazată pe 20 de prese Krauss Maffei și Negri Bossi. Reperele din plastic sunt realizate prin injecție folosind diferiți polimeri termoplastici: policarbonat (PC), poliamidă (PA66 GF25), polipropilenă (PP), acrilonitril butadien stiren (ABS), poliacetal (POM-C), polietilenă (PE), polistiren (PS) etc.

Produsele RONERA RUBBER îndeplinesc cerințele industriilor automotive, utilajelor agricole, uneltelor electrice, ingineriei civile și materialului rulant de cale ferată

„Un sector din ce în ce mai prezent în RONERA este producția de ansambluri realizate din diferite materiale: materiale termoplastice, cauciuc, poliuretan sau metale. Acesta permite rezolvarea unor cerințe specifice ale clientului și creșterea valorii adăugate pentru fiecare proiect în parte”, detaliază CEO-ul RONERA RUBBER.

25 de ani de activitate neîntreruptă

Anul acesta, RONERA RUBBER împlinește 25 de ani de activitate neîntreruptă cu o cifră de afaceri în continuă creștere. În această lungă perioadă, compania a devenit un furnizor important pentru industria auto, exportând produse pe 5 continente, în peste 30 de țări. RONERA continuă să crească procentul vânzărilor la export prin creșterea și diversificarea numărului de clienți externi, în principal din Uniunea Europeană.

Pentru anul curent, au fost stabilite două direcții strategice de dezvoltare principale, reprezentate de realizarea de produse noi destinate industriei de reparații și construcții material rulant de cale ferată și realizarea de produse noi din mase plastice bicomponent și tricomponent.

Anul acesta, RONERA RUBBER împlinește 25 de ani de activitate neîntreruptă cu o cifră de afaceri în continuă creștere

„Un deziderat important este acela de a consolida parteneriatele cu clienții tradiționali din domeniul industriei tractoarelor, mașinilor electrice de mână și a altor sectoare non-auto, dar și a parteneriatelor cu furnizorii tradiționali pentru obținerea unor condiții preferențiale de colaborare și maximizarea profitului companiei. Obiectivul final este de a menține RONERA în topul producătorilor români de profil, iar pe plan extern de a consolida poziția de brand european recunoscut”, explică dl. Dumitru Radu.

Realizarea de prototipuri și piese unicat

Prin intermediul serviciilor de realizare de prototipuri, RONERA poate realiza componente sau ansamble. Aceste modele pot fi utilizate pentru testare și omologare în vederea lansării producției de serie, dar și pentru realizarea matrițelor necesare.

RONERA este un partener de încredere din faza de proiectare, până la începerea producției prin gama sa de servicii complete de proiectare și dezvoltare, care include programarea și proiectarea CAD/CAM în CATIA cu reprezentare 2D și 3D, proiectare și execuție matrițe și scule specifice, dar și proiectare și elaborare documentație specifică.

Având laboratoare omologate ISO/CEI 17025:2005 și AFER, RONERA și-a dezvoltat capacități performante de analiză și certificare materiale. Pentru proiecte speciale însă, anumite teste pot fi subcontractate la parteneri tradiționali.

Având laboratoare omologate ISO/CEI 17025:2005 și AFER, RONERA și-a dezvoltat capacități performante de analiză și certificare materiale

RONERA RUBBER, o afacere de familie

RONERA a fost concepută și s-a dezvoltat ca o afacere de familie. Acest concept a presupus în permanență găsirea de noi metode și soluții pentru fidelizarea salariaților și integrarea lor în marea familie Ronera. Începând de la creșterea cifrei de afaceri și până la eficientizarea proceselor, toate măsurile luate au avut ca finalitate creșterea salariilor și bunăstării angajaților. Tot în interesul salariaților, au fost realizate contracte de asistență medicală plătită cu clinici de specialitate pentru analize și tratamente medicale periodice, dar și pentru tratamente stomatologice. RONERA a fost primul IMM din regiune cu procent de vaccinare de 100%.

În prezent, numărul actual de angajați este de 219, cu o structură de 66% personal direct productiv și 33% personal indirect productiv, personal tehnic și de cercetare, personal de conducere și administrativ.

Începând de la creșterea cifrei de afaceri și până la eficientizarea proceselor, toate măsurile luate au avut ca finalitate creșterea salariilor și bunăstării angajaților

„Ne bucurăm că în condițiile vitrege ale pandemiei, am reușit să menținem neschimbat numărul angajaților și cel mai important, să ținem sub control răspândirea virusului COVID 19. S-au organizat campanii de vaccinare și de testare gratuită. Când incidența cazurilor de infectare a scăzut, cantina fabricii a fost redeschisă, asigurând în condiții de igienă și siguranță, o masă caldă, gustoasă și consistentă tuturor angajaților”, afirmă dl. Dumitru RADU.

RONERA RUBBER și protecția mediului înconjurător

RONERA RUBBER este o companie care protejează mediul. Sunt avute în vedere investiții în producția de energie electrică prin soluții regenerabile și achiziționarea de utilaje cu tehnologii care să reducă impactul asupra mediului înconjurător (Program POR 2.2). În plus, în cadrul companiei există un proiect în curs de implementare care presupune instalarea unui sistem fotovoltaic care va contribui la reducerea consumului de energie electrică produsă prin sisteme clasice.

RONERA RUBBER este o companie care protejează mediul înconjurător și care are deopotrivă  în centrul atenției sale angajații, partenerii și colaboratorii

Chiar dacă scăderile importante ale cifrei de afaceri din industria auto au dus la o ușoară scădere a cifrei de afaceri totale în 2020, anul 2021 a însemnat o creștere față de anul anterior. Pentru anul curent, activitatea RONERA RUBBER va avea ca scop principal atingerea celor două criterii de performanță – creșterea cifrei de afaceri și creșterea productivității prin eficientizarea proceselor.

Pentru anul 2022 se estimează majorarea cifrei de afaceri cu 15%, atât prin câștigarea de noi clienți, cât și prin creșterea numărului de proiecte la clienții existenți.

„Eforturile echipei se vor concentra, în ciuda blocajelor și restricțiilor generate de criza COVID 19, în direcția dezvoltării companiei și asimilării de produse noi, prin obținerea nominalizării pentru cât mai multe proiecte. O altă direcție importantă va fi promovarea imaginii RONERA, ca fiind o companie cu un set clar de valori morale și comportament etic ce susține un mediu de afaceri competitiv, corect și legal”, a declarat, în încheiere, Dl. Dumitru RADU, CEO RONERA RUBBER.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/vernicolor-isi-mentine-pozitia-de-furnizor-strategic-de-nisa/