Producatori

Ronera Rubber

RONERA RUBBER, calitate fără compromis

01.11.2023

Pe lângă industria auto, compania și-a îndreptat atenția către construcția de infrastructură, componente pentru materialul rulant, industria mașinilor agricole și tractoare. RONERA RUBBER, furnizor consacrat pentru industria auto, a trebuit să-și reconsidere recent strategia comercială, ca urmare a provocărilor cu care s-a confruntat industria auto. Conflictul din Ucraina a oprit livrarea unor componente și materiale importante, fără de care producția ar fi devenit imposibilă, așa că găsirea unor furnizori alternativi a devenit astfel o necesitate. Criza materiilor prime s-a suprapus celei deja existente, a semiconductorilor, și dacă se va extinde ar putea prelungi în continuare termenele de livrare ale mașinilor noi.

„Ne-am îndreptat atenția către alte industrii cum ar fi construcția de infrastructură, componente pentru materialul rulant, industria mașinilor agricole și tractoare. Astfel au apărut noile proiecte dezvoltate în ultimii ani. Vorbim de produse din cauciuc pentru treceri la nivel cu calea ferată, elemente metal cauciuc pentru suspensia vagoanelor de metrou și tramvaie, produse pentru infrastructură utilizate în dispozitivele de absorbție zgomot produse de rularea trenurilor pe căile ferate, dar și de proiecte pentru utilaje agricole sau tractoare”, ne-a declarat dl. Dumitru RADU, CEO RONERA RUBBER SA.

RONERA RUBBER și-a îndreptat atenția către alte industrii cum ar fi construcția de infrastructură, componente pentru materialul rulant, industria mașinilor agricole și tractoare

RONERA RUBBER, producător de energie verde

În afara proiectelor deja menționate, au apărut mari provocări legate de prețul energiei, care a fluctuat extrem de mult în ultimii ani și a produs îngrijorări majore pentru toți producătorii de componente. Rezolvarea problemei energiei a dus la inițierea unui nou important proiect pentru RONERA, proiect care să stabilizeze dezvoltarea afacerii: investiția într-un parc fotovoltaic ca bază pentru creștere durabilă, urmărind îmbunătățirea competitivității și reducerea costurilor energetice.

Acest lucru vine și ca urmare a inițiativelor europene privind decarbonizarea economiilor și creșterea ponderii energiei verzi. RONERA RUBBER are astfel ocazia de a folosi noi oportunități în obținerea de colaborări și de a-și extinde prezența pe piață, prin promovarea companiei ca producător și utilizator important de energie verde.

Investiții recente

Menținerea competitivității a venit în principal ca urmare a investițiilor realizate. Una din principalele realizări ale companiei în 2023 a fost instalarea parcului fotovoltaic.

O altă investiție importantă care a consolidat poziția firmei într-o piață în creștere a fost achiziționarea de echipamente de producție, investiție necesară pentru consolidarea rezilienței și extinderea gamei de produse existente. RONERA a investit în achiziția a două mașini de injecție masă plastică bi-componentă. Implementarea tehnologiei avansate de injecție bi-componentă va permite fabricarea de noi produse.

Menținerea competitivității a venit în principal ca urmare a investițiilor care au consolidat poziția firmei într-o piață în creștere prin achiziționarea de echipamente de producție, investiții necesare pentru consolidarea rezilienței și extinderea gamei de produse existente

Avantajele injecției bi-componente în industria maselor plastice sunt reprezentate de faptul că duc la avantaje deosebite în reducerea costurilor, avantajul reciclabilității materialului, dar și finisare de înaltă calitate a suprafeței.

„Trebuie să menționăm și eliminarea operațiilor post-injecție, precum vopsirea sau acoperirea, reducerea greutății componentei, proprietăți mecanice superioare și versatilitate în modificarea proprietăților piesei. Un alt impact pozitiv al proiectelor de investiții a fost extinderea capacității de a răspunde cererilor venite din partea clienților noștri, prin ofertarea unor produse noi și a unei game extinse de fabricație”, precizează CEO-ul companiei.

Politicile de calitate ale RONERA RUBBER

În prezent, activitatea RONERA se sprijină pe cei trei piloni de bază ai oricărei afaceri: Calitate fără compromis, Preț competitiv și Livrare la timp. Calitatea a fost și rămâne o preocupare majoră a tuturor celor care lucrează în RONERA. Procedurile de calitate sunt urmate fără greș, iar întâlnirile periodice urmăresc cu sârguință îndeplinirea indicatorilor de calitate.

Reînnoirea anuală a certificărilor de calitate oferă prilejul verificărilor periodice a documentației și actualizarea permanentă a acesteia. Actualizarea echipamentelor de laborator pentru menținerea acreditărilor și angajamentul de a îndeplini și depăși standardele de calitate sunt activități normale ale muncii de zi cu zi din industria cauciucului și plasticului.

Activitatea RONERA se sprijină pe cei trei piloni de bază ai oricărei afaceri: Calitate fără compromis, Preț competitiv și Livrare la timp

Soluții tehnice cu un grad înalt de dificultate

Compania este organizată în două divizii: Divizia Injecție Cauciuc și Divizia Injecție Plastic. Fiecare divizie dispune de personal tehnic și comercial specializat și folosește tehnologii și utilaje specifice. Cele două divizii sunt organizate ca Centre de Cost separate și raportează rezultatele activității lor către conducerea societății.

Industria auto rămâne deocamdată principala activitate de producție a companiei RONERA, dar se poate remarca o implicare din ce în ce mai mare în domeniile de infrastructură, producția de componente pentru material rulant (componente pentru trenuri și vagoane, metrou și tramvaie), componente pentru mașini agricole și tractoare. RONERA RUBBER a produs și va produce soluții cu un grad înalt de dificultate, prezentate în categoria de risc 1A, însoțite de agrementele de utilizare feroviară pentru ALSTOM, ASTRA Vagoane ARAD, VFU Pașcani, Societatea de Transport București etc.

În perioada pandemiei, vânzările RONERA RUBBER au suferit un anumit recul. În momentul de față, acestea înregistrează un trend ascendent, atât pe plan intern, cât și la export. Principalele companii cu care au fost stabilite parteneriate provin din Germania (care ocupă un procent important în exportul companiei, de aproximativ 50%). Pe locul al doilea se plasează Franța, cu aproximativ 15%. De asemenea, societatea exportă componente în țări din America de Sud și Nord, Europa, Africa și Asia.

Principalele companii cu care au fost stabilite parteneriate provin din Germania, Franța, dar și țări din America de Sud și Nord, Europa, Africa și Asia

RONERRA RUBBER răspunde provocărilor din industria auto

RONERA RUBBER a răspuns până acum tuturor provocărilor din industria auto și a evoluat, adaptându-și strategia pentru a răspunde cerințelor unui mediu economic în continuă schimbare. Investițiile în energie verde și tehnologii avansate de producție au consolidat poziția companiei în piață, asigurând competitivitatea afacerii și reziliența pe termen lung.

„Cu o viziune orientată către calitate, inovare și dezvoltare sustenabilă, RONERA RUBBER rămâne un exemplu de succes în industria în care activează, realizând vânzări totale de aproximativ 13.5 milioane de euro în anul 2022. Pentru anul 2023 estimăm că vom realiza aproximativ 14 milioane de euro”, a declarat, în încheiere, dl. Dumitru RADU, CEO RONERA RUBBER.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/softronic-solutii-pentru-un-transport-sustenabil/