Compania dorește să ridice standardele din domeniu prin organizarea de evenimente tip MasterClass. Înființată în anul 1998 în Republica Moldova, compania RoofArt, specializată în comercializarea accesoriilor pentru acoperiș, a debutat pe piața din România trei ani mai târziu, stabilindu-și sediul în Brașov.
În prezent, cu o experiență de aproape 20 de ani la nivel de grup societatea dezvoltă, produce și distribuie sisteme complete de învelitori metalice.
„Misiunea companiei RoofArt este de a oferi comunității soluții durabile pentru acoperișuri, de a crește gradul de educare privind tehnicile moderne de montaj și de a oferi angajaților un mediu de lucru plăcut și sigur pe termen îndelungat”, declară Ilarion Ursu, directorul general al Grupului de Companii RoofArt.
Produse inovative și ecologice
Portofoliul RoofArt cuprinde produse specifice destinate acoperișurilor. Printre acestea se regăsesc țiglă metalică Umbrella®, sisteme de jgheaburi și burlane Scandic®, precum și elemente de tinichigerie și alte accesorii specifice.
Inovația adusă de companie în domeniul său de activitate este reprezentată de țigla metalică cu prinderi ascunse. Beneficiile oferite de acest tip de țiglă în comparație cu țigla metalică clasică sunt: transportare, depozitare și manevrare ușoare datorită dimensiunii mici a panourilor dublu-modulare; fixare perfectă ce elimină posibilele infiltrări de apă; aspectul uniform și etanș al acoperișului; economie prin reducerea pierderilor de material la decupajele de lângă dolie, lucarne sau ferestre de mansardă.
Cum în ultima perioadă se pune tot mai mult accentul, în toate domeniile de activitate, pe aspectele ecologice, RoofArt deține în portofoliu gama de țigle metalice ecologice, cu impact minim asupra mediului înconjurător.
Materia primă face diferența, de aceea RoofArt a ales tabla suedeză SSAB
Purtând denumirea comercială GreenCoat, această gamă înglobează o tehnologie pe baza bio (BT), în care o parte majoră a materialului tradițional pe bază de produse fosile este înlocuit de o alternativă pe bază bio. Această tehnologie unică, patentată de SSAB, reduce semnificativ amprenta asupra mediului.
40 de ani de teste în cele mai aspre condiţii de climă
Toate produsele GreenCoat sunt testate extensiv în ceea ce priveşte rezistenţa la radiaţiile UV şi la coroziune în condiţii de mediu extern reale. Toate produsele GreenCoat sunt însoţite de garanţii extinse ale performanţelor şi finisajului. Astfel este garantată rezistenţa la efecte ale coroziunii cum sunt rugina şi rugina albă, precum şi împotriva decolorării şi altor defecte ale finisajului.
Garanţiile GreenCoat se bazează pe mai mult de 40 de ani de experienţă, dovedită prin teste în condiţii reale de mediu extern. În locaţii de pe coasta de vest a Suediei şi în Florida, peste 10.000 de panouri de oţel vopsite GreenCoat au fost expuse pe parcursul întregului an unor condiţii climaterice severe, incluzând apă sărată, zăpadă, gheaţă, ploaie, radiaţii UV, umiditate crescută, vânt şi furtuni. În plus, materialele GreenCoat sunt supuse la teste în regiuni ca Arizona, Indiile de Vest, China, Australia, precum şi pe coasta Franţei. Conform furnizorului, produsele GreenCoat sunt singurele din această categorie de pe piață care au un strat de acoperire cu un conținut crescut de material biologic regenerabil.
Portofoliul RoofArt cuprinde gama completă de accesorii destinate sistemului de acoperișuri. Importanța acestuia constă în faptul că montajul unui sistem complet de învelitoare de la un singur producător reduce riscul de apariție a problemelor tehnice sau estetice, precum îmbinarea precară a elementelor, diferențe de nuanțe între produse, decolorarea diferită în timp sau pierderea luciului, probleme de montaj sau garanție.
Folosirea unui sistem complet de la același producător are multiple beneficii, sistemele de învelitori RoofArt fiind recomandate pentru orice tip de construcție
De aceea, Sistemele de învelitori RoofArt sunt recomandate pentru orice tip de construcție, clădiri noi sau renovate, de întrebuințare publică sau rezidențială, chiar și în medii cu agresivitate sporită a intemperiilor.
Politica internațională de extindere
În România, compania RoofArt are un singur punct de lucru, în județul Covasna, ales din punct de vedere logistic. Aici se află fabrica de producție a țiglei metalice și a sistemului pluvial, depozitele și birourile administrative, sediul social fiind în continuare la Brașov.
La nivel de grup, compania are o politică internațională de extindere. În prezent, activează pe piața europeană, în România și Republica Moldova ca firmă producătoare și distribuitoare, iar în țări precum Ungaria, Rusia, Ucraina, Slovacia, Lituania, Belarus, Marea Britanie și Grecia compania desfășoară activități de comercializare și distribuție.
La nivelul distribuției din România, compania acoperă întreaga țară prin intermediul partenerilor atât din lanțurile DIY, cât și prin intermediul distribuitorilor mici și mijlocii, a montatorilor sau firmelor de construcții.
Calitatea – principalul atu
Cum piața materialelor de construcții este una competitivă, RoofArt se diferențiază prin calitatea înaltă a materiei prime folosite în producția sistemelor de învelitori, principalul furnizor al tablei din oțel fiind concernul suedez SSAB, prin liniile de producție și utilajele profesionale marca Samesor – Finlanda, prin dorința continuă de perfecționare, atenția la cele mai mici detalii și gradul de inovativitate în ceea ce privește designul și funcționalitatea produselor finite.
„În tot ceea ce facem, încercăm să ne deosebim de companiile din același domeniu. În primul rând mizăm pe calitate și nu încercăm să vindem cu orice scop. Acest principiu ne avantajează enorm”, adaugă directorul general RoofArt.
„Colaborarea cu SSAB ne face mândri să afirmăm că produsele RoofArt se ridică la cele mai înalte standarde, respectă normele și directivele europene privind protecția mediului, dar, cel mai important, oferă o garanție testată clientului final”, susține Ilarion Ursu, directorul general al RoofArt.
Obiectivul companiei – ridicarea standardelor în domeniu
Datorită preocupării pentru calitatea și îmbunătățirea produselor, anul 2016 a fost unul foarte bun pentru RoofArt, compania realizând aproape tot ceea ce și-a propus.
„La nivel de Grup, ne orientăm mult spre export și depunem eforturi sporite pentru ca produsele noastre să fie comercializate pe piețele altor țări. Identificăm noi parteneri, piețe, distribuitori, clienți. Ne dorim să ridicăm standardele în domeniul în care activăm, punând accent în aceeași măsură pe dezvoltarea unor produse de calitate superioară, dar și pe oferirea unor servicii (consultanță, vânzare, montaj și garanție) care să răspundă așteptărilor clienților noștri. Mulțumirea acestora ne motivează să ne dorim a fi cei mai buni în ceea ce facem”, susține directorul general al companiei.
Conducerea companiei dorește să ridice standardele din domeniul în care activează, organizând în acest scop training-uri de tip MasterClass
De aceea, anul 2017 a debutat cu un program de training-uri și prezentări tehnice de produse, tip MasterClass, susținute de RoofArt la nivel regional, în diferite zone din România. Aceste sesiuni practice contribuie la durabilitatea acoperișurilor, prin instruirea meseriașilor din domeniu – un segment foarte important pentru companie – asigurându-se astfel montajul corespunzător al produselor RoofArt.
„Vom continua să fim promotor al calității și al inovației, să educăm piața prin oferirea celor mai bune exemple de lucrări și în acest fel să mutăm accentul care este pus pe preț, către produs și avantajele sale”, încheie Ilarion Ursu, directorul general al Grupului de Companii RoofArt.