Stiri: Energie

ROPEPCA are o nouă conducere

16.11.2017

Asociația Română a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră (ROPEPCA) a anunţat numirea unei noi structuri de management, în urma alegerilor generale care au avut loc la începutul lunii curente, în cadrul Asociației.

Prin urmare, pentru următorul an, Harald Kraft, Country Manager al Stratum Energy Romania, preia rolul de Președinte al ROPEPCA de la Mark Wagley, General Manager și Vice-Președinte al Hunt Oil Company of Romania. Saniya Melnicenco, Directorul Departamentului Juridic și Coorporate Affairs al NIS Petrol este noul Vice-Președinte al ROPEPCA și, începând cu noiembrie 2018, va prelua funcția de Președinte.

„Acest an marchează 20 de ani de la sosirea mea în România și, de atunci, s-au schimbat multe, în special în privința dialogului dintre mediul de business și instituțiile statului, precum și în cadrul de reglementare al industriei petroliere upstream. ROPEPCA a jucat un rol major în această schimbare, iar în viitor, de asemenea, toate eforturile noastre trebuie concentrate în vederea unui mediu de business liberal și pragmatic pentru industria noastră. Sunt onorat să fiu Președintele ROPEPCA pentru următorul an. Continuarea eforturilor excelente depuse de fostul nostru Președinte, Mark Wagley, este o provocare pentru mine, însă, cu ajutorul colegilor mei din Board-ul ROPEPCA, am încrederea de a continua dezvoltarea comunicării și relațiilor cu autoritățile române, în vederea unui cadru de reglementare și fiscal mai stabil și mai echitabil pentru industria onshore up-stream din România”, a spus Harald Kraft, actual Președinte al ROPEPCA.

Harald Kraft, noul Președinte ROPEPCA, deţine peste 38 de ani de experiență în industria petrolieră, upstream, midstream și downstream. Acesta s-a mutat în România în urmă cu 20 de ani unde a deținut poziții de management în companii petroliere, până în prezent.

„Rolul de Președinte al ROPEPCA nu a fost unul ușor, date fiind numeroasele provocări pe care autoritățile române le pregătesc mereu pentru mediul de business din România, în general, și pentru industria petrolieră, în mod particular, precum și multiplele moduri în care fiecare companie membră a fost afectată de acestea. Cu toate acestea, am făcut tot posibilul pentru a coordona o reprezentare unitară, obiectivă a industriei ca un tot și le doresc și colegilor mei, actualul și viitorul Președinte al ROPEPCA, mult noroc în eforturile lor de a continua și îmbunătăți misiunea și obiectivele Asociației! Voi rămâne în cadrul comitetului director și voi continua să joc un rol active în susținerea industriei noastre”, a spus Mark Wagley, fost Președinte al ROPEPCA.

Noul Comitet Director pentru perioada 2017-2018 a fost de asemenea ales în cadrul alegerilor generale și este acum format din Stratum Energy, Hunt Oil Company of Romania, NIS Petrol, Sand Hill Petroleum Romania, KMG Rompetrol, Amromco Energy și OMV Petrom.