RoRec deschide un centru pentru colectarea deșeurilor electrice în Giurgiu

04.11.2015

Asociația Română pentru Reciclare RoRec, împreună cu Primăria Municipiului Giurgiu, au deschis astăzi cel mai nou centru pentru colectarea deșeurilor electrice și electronice (DEEE) din Rețeaua Națională de Colectare RoRec. După inaugurare, întreaga comunitate din Giurgiu are acces la un serviciu de colectare permanent și gratuit al deșeurilor de echipamente electrice și electronice.

Centrul de colectare este cea de-a 32-a locație din rețeaua realizată de Asociația RoRec în parteneriat cu autoritățile locale, la nivel național.

Centrul din Giurgiu oferă servicii de colectare și preluare a deșeurilor electrice pentru persoane fizice și juridice.

„Este important să știm să reciclăm, să contribuim activ la protejarea mediului înconjurător și a sănătății noastre, a tuturor. Consider că înființarea unui centru pentru colectarea deșeurilor electrice și electronice în Giurgiu este mai mult decât benefică, chiar obligatorie, prin faptul că normele europene de mediu ne cer să colectăm până la 4 kg deșeuri electrocasnice/locuitor, în fiecare an. Municipalitatea din Giurgiu salută această inițiativă și o vom sprijini”, a declarat Barbu Nicolae, primar al Municipiul Giurgiu.

Locuitorii din acest oraş și zonele din proximitate au posibilitatea de a se debarasa de echipamentele electrice vechi sau defecte, prin aducerea lor la centrul de colectare, de pe strada Strada Gloriei nr. 7.

Prin intermediul Centrului de Colectare DEEE din Giurgiu, Asociația RoRec asigură pentru tot județul – în regim permanent – preluarea gratuită a deșeurilor electrice de mari dimensiuni, grele sau voluminoase, direct de la domiciliu sau sediu de firmă ori instituție.

 

Citiți și despre: