Rovinieta pentru o zi se scumpeşte. Iată ce preţ va avea

04.07.2017

Tarifele de utilizare și de trecere pe rețeaua de autostrăzi și drumuri naționale din România, respectiv rovinietele, cu o valabilitate de o zi, se vor dubla de la 2 la 4 euro (inclusiv TVA), începând de astăzi, pentru vehiculele destinate transportului de persoane, categoria G, a precizat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„CNAIR SA informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi din România că la data de 04.07.2017, ora 00:00, intră în vigoare prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 44/2017 pentru modificarea Anexei nr. 1 la Ordonanța Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din România. Prin Ordonanța menționată a fost modificat nivelul tarifului rovinietei cu valabilitate de 1 zi aferent categoriei G — vehicule de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) și maximum 23 locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto), din 2 Euro, inclusiv TVA, în 4 Euro, inclusiv TVA”, potrivit sursei citate.

În situația în care șoferii nu vor avea posibilitatea achitării rovinietei în intervalul orar menționat, au posibilitatea de a achita tariful corespunzător până la sfârșitului zilei de 4.07.2017, pentru a evita aplicarea sancțiunii contravenționale.

Până la stabilirea modalității tehnice de interconectare și a condițiilor financiare, împreună cu operatorii de telefonie mobilă din România, emiterea rovinietelor categoria G prin intermediul serviciului de mesagerie scurtă (SMS) nu va fi posibilă.

Aşadar, la momentul la care vor fi definitivate condițiile tehnico-economice pentru implementarea serviciului de emitere roviniete prin SMS pentru categoria G, CNAIR va informa utilizatorii rețelei de acest aspect.

 

 

Citiți și despre: