Slide

Stiri: Logistica

Rovinieta Ghişeul.ro

Rovinieta poate fi cumpărată online prin platforma Ghişeul.ro

30.06.2024

Rovinieta Ghişeul.ro. Rovinieta poate fi cumpărată online prin platforma Ghişeul.ro, fără a mai necesita deplasarea la puncte fizice şi stat la coadă, conform Autorităţii pentru Digitalizarea României (ADR).

De asemenea, CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale, drumuri expres și autostrăzi că începând de joi, 27.06.2024, în urma încheierii acordului de parteneriat între CNAIR și Autoritatea pentru Digitalizarea României, persoanele fizice care dețin cont pe www.ghiseul.ro pot achita tariful de utilizare prin intermediul site-ului menționat, plata putând fi efectuată exclusiv prin intermediul cardului bancar.

Rovinieta Ghişeul.ro. „ADR continuă să digitalizeze serviciile publice”

„ADR continuă să digitalizeze serviciile publice pe care statul român le oferă cetăţenilor. Fiecare nouă funcţionalitate digitală care înlocuieşte un proces fizic ne aduce cu un pas mai aproape de ceea ce ne dorim cu toţii, adică un stat mai eficient, instituţii active şi mai puţine drumuri sau timp pierdut la cozi! Integrarea plăţii pentru rovinietă în platforma ghişeul.ro este o nouă funcţionalitate pe care o adăugăm în beneficiul cetăţenilor şi suntem determinaţi să continuăm”, a declarat Dragoş-Cristian Vlad, preşedinte ADR.

Această funcţionalitate este prezentă doar pe varianta web a portalului

Momentan, această funcţionalitate este prezentă doar pe varianta web Ghişeul.ro.

„Începând de joi, 27 iunie 2024, utilizatorii platformei web Ghişeul.ro pot plăti online contravaloarea rovinietei auto. Astfel, adăugăm o nouă funcţionalitate platformei Ghişeul.ro, oferind utilizatorilor acces facil la servicii digitale şi posibilitatea efectuării unor plăţi securizate pentru serviciile de interes. Adăugarea acestei noi funcţionalităţi în platforma Ghişeul.ro este rezultatul muncii depuse de echipa Autorităţii pentru Digitalizarea României şi de reprezentanţii CNAIR. Misiunea noastră comună este de a extinde serviciile publice digitale şi de a oferi cetăţenilor soluţii eficiente şi sigure. Continuăm să aducem noi funcţionalităţi pentru fiecare român!”, a afirmat Alexandra-Maria Chivu, vicepreşedinte al Autorităţii.

În prezent, Ghişeul.ro are 2.243.675 utilizatori activi, iar de la 1 ianuarie au fost înregistrate 2.995.914 tranzacţii şi s-au colectat aproximativ 2,2 miliarde de lei.

Citește și Legea privind salariul minim european, aprobată de Guvern