Stiri: Companii

Rabla pentru Electrocasnice laptopuri şi tablete.

Royal Computers a înregistrat în 2015 afaceri de 62,5 milioane de lei. Ce estimări are pentru 2016?

01.02.2016

Royal Computers, companie aflată în top 10 distribuitori hardware şi lider de piaţă pe segmentele periferice, accesorii şi reţelistică, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 62,5 milioane lei. În anul 2015, compania s-a axat pe dezvoltarea brandurilor proprii: Spacer, Iggy, Cameleon (printing – cartuşe compatibile), branduri ce au înregistrat o pondere de 7% în cifra de afaceri, în creştere cu 50% faţă de anul precedent.

„În cei 10 ani de activitate, am reuşit să ne menţinem pe un trend crescător, indiferent de contextul economic. Deocamdată nu avem acelaşi ritm de creştere cu cel dinaintea crizei, când dinamica pieţei era cu totul alta, dar suntem mulţumiţi de rezultatele înregistrate”, a afirmat Cătălin Onea – Managing Partner Royal Computers.

În plus, prin lansarea brandului Cameleon, la finele anului trecut, Royal Computers a intrat şi pe segmentul de printing.

Tot în 2015, compania a încheiat parteneriatul de distribuţie pe monitoarele Philips şi AOC.

”Preconizăm că acest parteneriat ne va genera un rulaj de peste 6 milioane lei în acest an. În 2016, targetăm o creştere a afacerilor cu 15-17%, cu 5% peste evoluţia prognozată a pieţei de profil”, a mai spus Cătălin Onea.

Compania este parte a grupul Alliance – Royal. Grupul activează de 15 ani pe piaţa de import, distribuţie şi retail IT.

Royal Computers are că parteneri strategici producători precum Tp-link (pentru care Royal este distribuitorul nr. 1 pe piaţă din România), Adata, Genius, Cooler Master, Case Logic & Thule (distribuite exclusiv prin Royal Computers), A4tech, Asrock, Biostar, Cellular Line, Compro, DeepCool, Delux, Edifier (distribuit exclusiv prin Royal Computers), Fortron, Gembird, Kensigton, Logilink, Mustek, Philips & AOC, Sapphire, Sinox, Socomec, Sparkle, Spire, Tendă (pentru care Royal este unic distribuitor pe România), Zeppelin, Zyxel.