Stiri: Stiri

Rulaj de 13 milioane de lei pentru Bursa de Valori București

31.10.2013

Bursa de Valori București a ajuns la un rulaj de 13 milioane de lei, la mijlocul acestei săptămâni instituția deschizând în creștere ușoară. Cu toate acestea rulajele sunt reduse în cazul celor mai multe dintre acțiuni.

Cele mai lichide zece acţiuni au indicele BET la sfârşitul zilei la nivelul de 0,08%, în scădere nesemnificativă, iar indicele BET-NG, a crescut cu 0,61%, notează Ziarul Financiar.

„Cred că mare parte din resurse se mobilizează acum pentru oferta Romgaz. Este posibil ca o parte din aceşti bani să intre şi în piaţă după ofertă, însă este greu de zis dacă aşa ceva se va întâmpla şi mai ales câţi bani vor intra pe alte acţiuni. Bănuiesc că banii cu care s-au subscris la oferta Romgaz sunt aduşi din alte resurse, deoarece toţi investitorii se aşteaptă la suprasubscriere, iar după închiderea ofertei se pot întoarce înapoi în bănci”, a afirmat un broker, conform sursei citate.

Indicele BET-XT ne arată evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, luând în calcul SIF-urile şi Fondul Proprietatea (FP). Indicele BET-BK reflectă cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile, Fondul Proprietatea. Totalul tranzacţionat de investitorii  în acţiuni este de 13,1 milioane lei (2,9 milioane euro) si reprezintă aproape un sfert din lichiditatea de marţi (50,8 milioane lei – 11,4 milioane euro). Cele mai mari ponderi le-au avut acţiunile BRD şi Fondul Proprietatea, totalul lor reprezentând în cursul zilei de marţi aproximativ 85%.

Sursă: Ziarul Financiar