Stiri: Logistica

Ryanair a avut în 2015 un număr record de clienţi. Câte persoane a transportat?

07.01.2016

Ryanair a devenit prima companie aeriană din lume care a transportat peste 100 de miliaone de clienti, într-un singur an. Astfel, traficul anual general a avansat cu 17%, în 2015, până la 101,4 milioane de clienți.

Compania a anunţat că în luna decembrie traficul a crescut cu 25%, la 7,5 miliaone de clienţi. De asemenea, gradul de ocupare crește cu 3% până la 91%.

“Răspunzând cu tarife și mai mici în decembrie (ca urmare a evenimentelor teroriste din Paris și Bruxelles) traficul lunar al Ryanair a crescut cu 25% până la 7,5 milioane de clienți, în timp ce gradul de ocupare al aeronavelor a sărit cu 3% până la 91%. Creșterea traficului pentru ultimii doi ani este de-a dreptul remarcabilă, cu un plus de 50% peste traficul de 5 Milioane de clienți înregistrat în decembrie 2013″, a afirmat Kenny Jacobs, Ryanair.

Acesta a mai spus că este foarte încântat să ştie că peste 101 milioane de clienți internaționali au ales să zboare cu Ryanair în 2015, și că suntem prima companie aeriană care atinge această bornă la nivel internațional.

„Totul se datorează gradului nostru de ocupare stimulat și de tarifele yield, a extinderii rețelei noastre de rute și al succesului continuu al programului “Always Getting Better” (AGB), destinat îmbunătățirii experienței de zbor pentru clienți. Toate acestea ne aduc un grad de ocupare și trafic mai mare decât ne așteptăm, pe lângă tarifele și mai mici”, a încheiat Kenny Jacobs.