Stiri: Logistica

Ryanair deschide o bază pe Aeroportul Internațional Timișoara

15.01.2016

Ryanair a anunțat astăzi deschiderea bazei cu numărul 78 pe Aeroportul Internațional Timișoara “Traian Vuia”. Baza, căreia Ryanair îi va aloca o aeronavă, în urma unei investiții de 100 milioane de dolari, va fi operațională începând cu 1 noiembrie.

De pe aeroportul bănățean vor fi operate şapte noi rute către Berlin, Bruxelles Charleroi, Dusseldorf Weeze, Frankfurt Hahn, Londra Stansted, Milano Bergamo, dar și o nouă rută către București cu o frecvență de două zboruri pe zi. Prima bază românească a Ryanair va servi 575.000 de noi clienți pe an şi va susține 430 de locuri de muncă, conectate activităților Aeroportului Internațional Timișoara.

“Suntem încântați să anunțăm deschiderea primei noastre baze românești pe Aeroportul Internațional Timișoara, începând cu luna noiembrie. Prin alocarea unei aeronave, Ryanair investește 100 de milioane de dolari în regiunea Banat. Anunțăm deschiderea rutei Timișoara – București cu o frecvență de două zboruri pe zi, dar și a altor şase rute internaționale către Berlin, Bruxelles Charleroi, Dusseldorf Weeze, Frankfurt Hahn, Londra Stansted și Milano Bergamo”, a afirmat David O’Brien, Chief Commercial Officer, Ryanair.

Noua rută Timișoara – București, disponibilă în curând pentru rezervări, ce va opera cu o frecvență de două zboruri pe zi, va fi alegerea ideală atât pentru călătoriile business, cât și pentru cele de plăcere, și vine în concordanță cu intențiile companiei de creștere a numărului de rute și a traficului, a susținerii locurilor de muncă și a stimulării turismului în România.

Pentru a sărbători noua bază din Timișoara, Ryanair scoate la vânzare peste 100.000 de locuri, la tarife începând de la 19,99 euro pentru călătorii în noiembrie și decembrie.

“Prezenţa unei companii aeriene precum Ryanair pe Aeroportul Internaţional Timişoara şi introducerea de noi curse aeriene înseamnă noi oportunităţi atât pentru aeroport cât şi pentru cetățenii din regiunea de vest a României. De asemenea, aceasta va avea ca şi consecinţă directă o creştere semnificativă a atractivităţii economice a zonei şi, pentru aeroport, o creştere a numărului de pasager și a cifrei de afaceri”, a spus Dan Iulian Idolu, Directorul General al Aeroportului Internațional Timișoara.