Stiri: Logistica

Ryanair preia Malta Air

Ryanair preia Malta Air

13.06.2019

Ryanair Holdings, cel mai mare grup de companii aeriene la niel european, a anunțat că a agreat achiziția Malta Air. Este vorba de o companie aeriană start up din Malta. Preluarea va crește flota Ryanair de șase aeronave B737 staționate în Malta.

Această investiție în Malta Air va permite Ryanair să-și crească și mai mult prezența în Malta. Compania are, în această țară, 3 milioane de clienți pe an.

De asemenea, preluarea va permite companiei aeriene să intre piețele non-UE (Africa de Nord).

Ryanair preia Malta Air. Achiziția va fi finalizată la sfârșitul lunii iunie

Finalizarea achiziției este prevăzută pentru sfârșitul lunii iunie, după care Ryanair Holding va realiza următoarele:

• Transferarea celor 6 aeronave alocate bazei din Malta (în valoare de 600 de milioane de USD) în registru maltez

• 200 de membri ai echipajului din Malta vor fi transferați pe contracte locale și vor fi plătitori de taxe locale malteze

• Va crește flota din Malta la 10 aeronave în următorii trei ani creând peste 350 de locuri de muncă

• Brandul flotei alocate Malta Air va purta culorile Maltei pentru Vara 2020

• Transferarea aeronavelor alocate bazelor din Franța, Italia și Germania sub AOC maltez ceea ce va permite echipajelor să-și plătească taxele locale în Franța, Italia și Germania, în loc de Irlanda, unde aceștia trebuie să-și achite impozitele pe venit în prezent, ca rezultat al înregistrării Ryanair cu AOC irlandez.

Ryanair preia Malta Air. Anunțul companiei aeriene

“Ryanair este încântată să ureze bun venit pentru Malta Air în Ryanair Group, grupul companiilor aeriene care acum include Buzz (Polonia), Lauda (Austria), Malta Air, și Ryanair (Irlanda). Malta Air va zbura cu mândrie numele și steagul Maltei către peste 60 de destinații din Europa și Africa de Nord, totul pentru că noi urmărim să ne creștem flota, rutele, traficul și locurile de muncă din Malta în următorii trei ani. Ryanair apreciază expertiza Directoratului Maltez pentru Aviație Civilă (CAD) în licențierea Malta Air pentru a opera aeronavele B737 și așteptăm cu nerăbdare să colaborăm strâns cu autoritățile malteze în următorii ani deoarece sperăm să adăugăm peste 50 de aeronave registrului maltez”, a afirmat Michael O’Leary, CEO-ul Ryanair.

Ryanair preia Malta Air. Ce spune ministrul Turismului din Malta?

Ministrul Turismului din Malta, Konrad Mizzi, a spus, de asemenea, că relația dintre Ryanair și Malta a evoluat într-o colaborare de succes.

”Salutăm angajamentul Ryanair de a opera și crește o companie aeriană cu sediul în Malta care va contribui într-o măsură foarte largă la dezvoltarea țării”, a completat acesta.

Citește și Rusalii 2019 calendar ortodox. Tradiții de Pogorârea Sfântului Duh 2019