Stiri: Constructii

Tranzacţie importantă pe piaţa construcţiilor

S-a fondat Asociația Societăților de Arhitectură din România – ASAR

08.03.2018

Nu mai puţin de 40 dintre cele mai mari birouri de arhitectură din ţara noastră s-au unit pentru a crea Asociația Societăților de Arhitectură din România – ASAR, entitate care are ca obiectiv prioritar colaborarea cu organizațiile și instituțiile implicate în procesul de dezvoltare a spațiului construit, cu scopul de a asigura un climat de normalitate în acest domeniu.

„Un procent semnificativ din PIB este generat de piața real-estate. Toate cele 42 de birouri de arhitectură fondatoare ASAR au o experiență îndelungată în domeniul arhitecturii și managementului de proiecte complexe. Suntem convinși că, lucrând împreună cu organizațiile arhitecților, cu autoritățile, cu dezvoltatorii, putem consolida industria de arhitectură din România”, a declarat Dorin Ștefan, fondator al biroului de arhitectură DSBA și purtător de cuvânt ASAR.

ASAR se va implica în transformarea industriei de real-estate din România.

La ora actuală, Asociaţia se află în plin proces de extindere, fiind deschisă tuturor societăților de arhitectură care împărtășesc principiile asociației. ASAR susține dezvoltarea durabilă a României, o componentă esențială a acestei dezvoltări fiind arhitectura de calitate, care să respecte valorile de patrimoniu și să fie executată pe baze profesionale și tehnologice solide.

ASAR își propune să colaboreze cu organizațiile profesionale ale arhitecților, Uniunea Arhitecților din România și Ordinul Arhitecților din România, cu alte asociații profesionale de proiectare în construcții, precum și cu universitățile de arhitectură, constituindu-se ca grup de susținere și de promovare a schimbărilor legislative și a politicilor publice necesare îmbunătățirii climatului din domeniul spațiului construit.