Stiri: Sanatate

S-a lansat campania de promovare a candidaturii pentru relocarea Agenției Europene pentru Medicamente

11.09.2017

Ministerul Sănătății şi Ministerul Afacerilor Externe au lansat oficial campania de promovare a candidaturii României pentru relocarea, la București, a Agenției Europene pentru Medicamente, în contextul retragerii Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană.

Dosarul candidaturii a fost pregătit de un grup de lucru interinstituțional coordonat de Ministerul Sănătății și de Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, din care au mai făcut parte Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Finanțelor Publice, ministrul delegat pentru Afaceri Europene și Ministerul Afacerilor Externe.

La evenimentul găzduit de Centrul Infoeuropa au participat ministrul Sănătății, Florian Bodog, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, președintele Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Nicolae Fotin, consilierul de stat pentru sănătate al Prim-ministrului României, Florian Popa, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la București din state membre ale Uniunii Europene, jurnaliști, precum şi oficiali români din cadrul instituțiilor publice relevante pentru tema evenimentului.

„România este pregătită să găzduiască Agenția Europeană pentru Medicamente și o declar cu toată responsabilitatea poziției în care mă aflu. Țara noastră are o istorie îndelungată și neîntreruptă de peste 50 de ani în domeniul de reglementare modernă a piețelor farmaceutice, precum și experți recunoscuți pentru profesionalismul lor la nivel internațional. Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale este și astăzi un partener activ și de încredere al Agenției Europene pentru Medicamente“, a subliniat, la rândul său, ministrul Sănătății, Florian Bodog.