S-a lansat competiția TeCHALLENGE

22.05.2017

Universitatea POLITEHNICA din București, împreună cu Honeywell România și Inspectoratul Școlar al Municipiului București demarează astăzi, pe 22 mai, competiția de proiecte inovatoare în domeniul energiei, ‘TeCHALLENGE!’. Concursul se va desfășura în perioada 22 mai — 20 octombrie 2017, timp în care participanților li se oferă ocazia să-și pună în valoare cunoștințele tehnice, precum și calitățile inovatoare, iar cele mai creative dintre acestea vor fi premiate.

Concursul TeCHALLENGE, realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Honeywell (NYSE: HON), o companie din topul Fortune 100 din domeniul software — industrial, se adresează atât studenților înscriși în ciclurile de licență, masterat și doctorat din cadrul tuturor facultăților Universității POLITEHNICA din București, cât și tuturor elevilor din învățământul liceal de stat sau particular din toată țara. Participanții se pot înscrie cu proiecte realizate individual sau în echipă, numărul componenților unei echipe nefiind limitat.

”Acest eveniment face parte din seria preocupărilor Universității Politehnica București în ceea ce privește performanța educațională prin care încercăm de fiecare dată să ne poziționăm într-o ierarhie avansată și sperăm că, până acum, am cuantificat reușite notabile pe plan intern și internațional, meritorii fiind în primul rând calitățile, dar și eforturile studenților și cadrelor didactice, precum și al sponsorilor implicați în astfel de programe educaționale. În plus, acest concurs reprezintă o reală provocare și pentru liceeni, aceștia având ocazia de a-și demonstra calitățile inovative și, de ce nu, de a face un prim pas către învățământul superior de calitate pe care îl oferă Universitatea noastră” a declarat Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica din București.

La rândul său, Constanța Nazarcu, EMEA Regional Finance Center Leader, Honeywell a precizat că „tehnologia și inovația stau la baza a tot ceea ce facem, la Honeywell. Mai mult de 50% din portofoliul nostru de produse sunt destinate eficienței energetice. TeCHALLENGE este o competiție care ne reprezintă și care demonstrează că investiția în proiecte educative la nivel global pentru susținerea științei, tehnicii și matematicii este o prioritate pentru noi”. Aceasta a adăugat că „suntem foarte mândri să lansăm prima ediție a concursului TeCHALLENGE alături de partenerii noștri, Universitatea Politehnică și Inspectoratul Școlar București și sperăm că această competiție să inspire cât mai mulți elevi și studenți care să-și utilizeze cunoștințele tehnice și creativitatea în domeniul tehnologiei energetice”.

 

 

 

Citiți și despre: