CrameRomania.ro anunţă că lansează un proiect unic în ţara noastră: „Harta viticolă a României”. Acesta reprezintă un instrument util pentru toți cei care doresc să descopere România ca destinație viticolă. „Harta viticolă a României” ajută la identificarea zonelor viticole diferite din România, având scopul de a-i ghida pe turiști să găsească mai ușor crama pe care doresc să o viziteze.
Prin urmare, harta conține o listă actualizată cu podgoriile și cramele locale, fie că sunt mai mari sau mai mici, și nu funcționează neapărat ca un ghid turistic, ci are mai degrabă un scop educativ, fiind un instrument prin care iubitorii vinului pot descoperi cramele și zonele viticole din România.
În cadrul proiectului se pune un accent deosebit pe cramele despre care fac turism viticol. Aşadar, peste 70 de crame din cele prezente pe hartă își deschid porțile pentru turiști, 14 dintre ele oferă inclusiv locuri de cazare, iar pentru restul se poate găsi cazare în vecinătate. Harta urmează să fie actualizată în mod constant.
“Lansăm o nouă hartă viticolă din dorința de a promova România ca destinație viticolă și de a susține cramele locale. Avem un potențial uriaș care trebuie valorificat, iar noi prin proiectele noastre, CrameRomania.ro și ReVino.ro, prin tururile la crame și evenimentele pe care le organizăm contribuim semnificativ la dezvoltarea turismului viticol”, spune Alina Iancu, project manager.
De asemenea, harta conține și un mic ghid al soiurilor locale de viță-de-vie reprezentative pentru ţara noastră Turiștii vor avea ocazia, aşadar, să afle istoria și particularitățile unor soiuri precum: Fetească albă, Fetească regală, Fetească neagră, Tămâioasă românească, Grasă de Cotnari, Crâmpoșie selecționată, Negru de Drăgășani, Șarbă, Busuioacă de Bohotin sau Băbească neagră.