Stiri: IT&C

S-a lansat o nouă plaftormă pentru tinerii interesaţi de internship-uri

22.05.2014

Tinerii interesaţi de oferte de practică, internship-uri, traineeship-uri și job-uri part-time pot accesa o nouă platformă gratuită: www.inPractica.ro. Proiectul vine în întâmpinarea celor care vor să dobândească cunoștințe practice, să-și definească obiectivele în carieră și să se formeze în vederea unei viitoare angajări.

“Obiectivul proiectului vizează dezvoltarea de competențe și abilități practice pentru elevi și studenți, constând în stagii de practică și locuri de muncă part-time, în vederea descoperirii competențelor profesionale și a integrării lor pe piața de muncă din România”, spun reprezentanţii BookLand, Asociaţia care a dezvoltat platforma.

Aplicanții își pot depune candidatura direct pe site şi pot opta pentru oferte de practică/muncă, care vin din partea unor companii de renume.

 “Ştim atât de multe cazuri ȋn care adolescenţii s-au lăsat influenţaţi de părinţi, alegând o carieră care nu li se potrivea, transformându-se ulterior ȋn nişte oameni fără visuri, fără pasiuni, fără motivaţie….ȋncât cu inPractica.ro vrem să le dăm curaj să <probeze> meseria pe care cred ei – sau părinţii lor – că o merită şi apoi să ia decizia finală.” spun iniţiatorii proiectului.

Platforma este o inițativă a Asociatiei BookLand, care în acest an are o nouă misiune: de a le oferi tinerilor instrumentele necesare dezvoltării personale și profesionale.