Stiri: IT&C

S-a lansat telefonul cu cel mai performant procesor din lume

05.11.2016

Huawei a lansat, ieri, două din cele mai așteptate modele de telefoane din gama Mate, Huawei Mate 9 și Huawei Mate 9 Porsche Design, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Munchen, Germania. Cei mai noi membri ai seriei Mate oferă oamenilor de afaceri, și nu numai, o experiență Android unică – cea mai rapidă performanță de pe piață integrată într-un dispozitiv, tehnologia inovatoare SuperCharge și o nouă experiență de utilizare.

“În dezvoltarea noului Huawei Mate 9, am început cu o întrebare simplă – cum putem îmbunătăți fiecare element al experienței în utilizarea unui smartphone? Noi știm că, pentru oamenii de afaceri din ziua de astăzi, un smartphone rapid și funcțional este doar începutul. Aceștia își doresc, deasemenea, un design contemporan și funcții intuitive. Astfel că, am creat două modele noi care au la bază inovația, atât la nivel de hardware cât și la nivel de software. Rezultatul este un gadget care este incredibil în interior și la exterior.”, a declarat Richard Yu, CEO Huawei Consumer Business Group.

Noul Huawei Mate 9 aduce combinația perfectă între un sistem hardware de top și un sistem software avansat, care lucrează în tandem pentru ca utilizatorii să fie cu un pas înainte. Specificațiile tehnice includ procesorul Kirin 960, cel mai performant procesor de smartphone din lume.

Astfel, seria Huawei Mate 9 debutează cu procesorul premium Kirin 960 care integrează Huawei Machine Learning Algorithm, pentru a oferi o experiență rapidă și fără probleme chiar și după 18 luni de utilizare continuă.

Kirin 960 este primul procesor din lume care integrează un CPU octa-core ARM Cortex-A73/A53 și un GPU Mali G71. Procesorul oferă cea mai bună performanță multi-core dintre toate smartphone-uri de tip SoC (System On a Chip), reducând în același timp consumul de energie cu 15%.

Huawei Mate 9 va disponibil în varianta cu memorie RAM de 4 GB și 64 GB memorie internă, având un preț de 699€.

Huawei Mate 9 Porsche Design va fi disponibil în varianta cu memorie RAM de 6 GB și 256 GB memorie internă, având un preț de 1395€.