Stiri: Social

S-au anunțat câștigătorii celei de-a XV-a ediții a Trofeului Trăsnetul Carpaților

07.08.2018

În perioada 27 – 29 iulie, la Cabana Cumpăna, Munții Făgăraș, în zona lacului Vidraru, s-a desfășurat cea de-a XV-a ediție a Trofeului Trăsnetul Carpaților la care au luat parte 350 de participanți, dintre care 120 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani. Evenimentul a cuprins 3 etape, respectiv concursul de turism montan “Memorialul Alin Buicea” destinat exclusiv adulților, competiția “Cupa Micilor Temerari” pentru copii și festivalul „Folk&Rock la înălțime”, în cadrul căruia, începând cu ora 19:30 au urcat pe scenă la secțiunea folk Ducu Bertzi și la secțiunea rock trupele Poseidon și Timpuri Noi.

Cel mai bun punctaj a fost obținut de echipele aparținând Clubului Sportiv Spider Mountains Team, iar locul 1 în clasamentul general pe echipe a fost ocupat de echipa “Basarabia” de la Clubul Sportiv Zimbrul Carpatin, formată din Codrea Ionuț și Modroiu Casiana.

“Dacă în 2017, 200 de persoane s-au înscris în competiție, în 2018 numărul acestora s-a ridicat la 350, cu o bună reprezentare la nivelul copiilor. Împreună cu participanții, am trăit emoțiile competiției în cadrul probelor teoretice și aplicate, care au avut ca scop construirea unei experiențe montane complete, atât pentru începători, cât și pentru pasionații de drumeții”, a declarat Marius Stroe, președinte al Asociației Trăsnetul Carpaților.

Ediția din acest an a Trofeului “Trăsnetul Carpaților” a fost realizată cu sprijinul sponsorilor Chevrolet CC, eMAG si Spider Holding, parteneri fiind DJTS Argeș si AJSPT Argeș. Evenimentul este recurent, astfel că atât pasionații, cât și începătorii de drumeții montane sunt așteptați la următoarea ediție a Trofeului “Trăsnetul Carpaților” în vara lui 2019.