Stiri: IT&C

Rabla pentru electrocasnice

Safetech Innovations rezultate 2019. Anunțul făcut de companie

21.08.2019

Safetech Innovations rezultate 2019. Compania a încheiat prima jumătate a anului 2019 cu venituri de 4,9 milioane de lei. Nivelul este în creștere cu 22% față de perioada similară a anului 2018. De asemenea, profitabilitatea netă s-a dublat în primul semestru al anului 2019, ajungând la 279.000 de lei, comparativ cu 133.000 de lei în prima jumătate a anului trecut. Astfel, acesta a devenit cel mai bun semestru de până acum din istoria companiei.

Safetech Innovations este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața românească de securitate a informațiilor.

Safetech Innovations rezultate 2019. Servicii de consultanță

Creșterea veniturilor din prima jumătate a anului 2019 a fost determinată în primul rând de creșterea cererii de servicii de consultanță în domeniul securității informației, precum și de cererea de soluții de securitate cibernetică.

Factorii principali din spatele acestei nevoi îi reprezintă creșterea numărului de atacuri de securitate cibernetică asupra companiilor și instituțiilor locale, precum și reglementarea securității informatice în diferite sectoare ale economiei, care a început anul trecut cu intrarea în vigoare a regulamentului GDPR și Directiva NIS.

Safetech Innovations rezultate 2019. Servicii solicitate de clienți

Serviciile cheie solicitate de clienții Safetech Innovations în prima jumătate a anului 2019 au fost:

  • realizarea de teste de securitate
  • analiza riscurilor și audit
  • monitorizarea securității cibernetice
  • implementarea de soluții de securitate cibernetică

Safetech Innovations rezultate 2019. Servicii de monitorizare

O creștere importantă a fost înregistrată în rândul serviciilor de monitorizare CERT.

Compania operează propriul Computer Emergency Response Team (CERT), disponibil clienților din sectoarele public și privat, care oferă monitorizarea 24/7 a atacurilor la adresa securității cibernetice și intervenție în caz de incidente de securitate.

Serviciile prestate de STI CERT s-au bucurat de un interes din ce în ce mai mare din partea companiilor locale și internaționale, pe fondul nevoii de monitorizare continuă și asigurarea securității cibernetice în creștere.

Safetech Innovations rezultate 2019. Ce spune conducerea companiei?

„Evoluția pozitivă a afacerii noastre arată că cererea de servicii de securitate cibernetică crește semnificativ. Monitorizarea, detectarea și tratarea amenințărilor de securitate informatică devine un element important în agenda companiilor. Numărul mare de cazuri în care securitatea companiilor a fost compromisă, combinată cu un control sporit datorat intrării în vigoare a GDPR și acordarea primelor amenzi în prima jumătate a anului 2019, au contribuit la dezvoltarea pieței securității informatice în România. Considerăm că este un pas pozitiv, ceea ce arată că piața autohtonă se maturizează. De asemenea, apreciem că este o evoluție pozitivă pentru utilizatorii de internet în general, deoarece, în sfârșit, drepturile și informațiile lor sunt în siguranță și protejate în mod corespunzător”, a declarat Victor Gânsac, CEO al Safetech Innovations.

Safetech Innovations rezultate 2019. Proiectele din străinătate

În primul semestru din 2019, 15% din venituri au fost aduse de proiecte livrate în străinătate. Nivelul este în creștere cu 5% față de ponderea de anul trecut.

Clienții străini au contractat în principal Safetech Innovations pentru servicii de consultanță în domeniul managementului securității cibernetice, testarea securității, precum și pentru implementarea soluțiilor de securitate cibernetică.

Extinderea serviciilor în străinătate este unul dintre obiectivele cheie pentru companie, întrucât Safetech Innovations urmărește ca 25% din venituri să provină din proiecte internaționale.

Citește și De luni, 26 august, începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar, în București. Anunțul făcut de Primăria Capitalei