Stiri: Logistica

Sailo inchiriere ambarcatiuni - Anuntul Neogen

Neogen intră în acționariatul Sailo, platforma prin care se pot închiria ambarcațiuni

14.06.2019

Sailo închiriere ambarcațiuni. Neogen a preluat 9,4% din acțiunile Sailo.com, un marketplace prin care se pot închiria ambarcațiuni din peste 100 de țări din America de Nord, America de Sud, Europa și Asia. Capitalizarea platformei post investiție se ridică la 9 milioane de dolari.

Sailo închiriere ambarcațiuni. Ce spune conducerea Neogen

“Percepută ca o nișă rezervată doar celor cu venituri mari și foarte mari, închirierea de ambarcațiuni are potențial tocmai pentru că devine din ce în ce mai accesibilă nu doar celor care au o pasiune pentru sailing, dar și grupurilor sau familiilor care vor să-și petreacă o vacanță în larg la costuri uneori similare, sau chiar mai mici, decât cele hoteliere”, declară Călin Fusu, CEO Neogen.

Sailo închiriere ambarcațiuni. O piața mică, dar dinamică

Neogen intră, așadar, pe piața încă mică, dar foarte dinamică, a închirierilor de ambarcațiuni.

Această piață este estimată să atingă 70 de miliarde de dolari la nivel mondial în 2022. Nivelul va fi cu 65% peste nivelul de 45 de miliarde de dolari înregistrat în 2018.

Sailo închiriere ambarcațiuni. Piața va creștere

“Piața a prins val și va crește tot mai mult în următorii ani și, deși majoritatea business-urilor din domeniu provin din SUA, două treimi din piață este generată de Europa”, declară Adrian Grădinariu, fondatorul companiei Sailo.

Sailo închiriere ambarcațiuni. Compania a fost înființată de către un antreprenor român

Compania Sailo a fost înființată în SUA în anul 2015 de către un antreprenor român, Adrian Grădinariu, care a petrecut peste 10 ani în Silicon Valley pentru ca ulterior să se mute în New York și să pună bazele platformei online, Sailo.com, prin care se pot închiria ambarcațiuni de toate tipurile și dimensiunile, oriunde în lume.

Având sedii în New York și Miami, Sailo are în prezent peste 10.000 de ambarcațiuni active pe site. Prin acestea se numără atât bărci de viteză, veliere cât și iahturi de lux și de tip charter.

Clienții pot opta și pentru alte servicii conexe. Vorbim despre închirierea unei bărci împreună cu un skipper acreditat sau chiar cu un echipaj extins, atunci când se aleg ambarcațiuni mari.

Citește și Artesana: Românii cheltuie tot mai mult pe alimente românești