Fabrica Saint-Gobain Turda

Saint-Gobain a preluat compania românească Pietta Glass Working

06.12.2016

Saint-Gobain a preluat întregul capital social al Pietta Glass Working, compania românească care activează în domeniul procesării sticlei pentru aplicaţii industriale și al elementelor vitrate pentru fațade. Cifra de afaceri a acestei firme estimată pentru 2016 este de 20 milioane euro, cu un puternic potențial de creștere în următorii ani.

Achiziția va permite Saint-Gobain Glass să îşi extindă amprenta industrială pentru a servi şi mai eficient piaţa mondială de faţade, aflată în continuă creştere și pentru a-şi întări poziția în piaţa aplicațiilor industriale, cu o bază de costuri optimizată.

„Tranzacția survine în linie cu strategia Grupului Saint-Gobain de a-și extinde gama de produse către soluții cu valoare adăugată mare”, au anunţat reprezentanţii grupului francez.

În ţara noastră, Saint-Gobain deţine şapte activităţi (Abrasives, Brodrene Dahl, Glass, Isover, PAM, Rigips şi Weber) şi operează 10 unităţi de producţie în şapte situri industriale situate în Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu-Mare, Tulcea, Turda şi Suceava.

 

 

Citiți și despre: