Stiri: Constructii

Saint-Gobain a premiat tinerele talente ale arhitecturii

15.06.2017

Saint-Gobain premiază tinerele talente ale arhitecturii. Compania a anunţat că a fost ales proiectul câștigător al ediției cu numărul XIII a concursului internațional adresat studenților la arhitectură –„CasaMulticonfort”.

Per total, peste 1800 de studenți s-au înscris la cea de-a XIII-a ediție a concursului organizat de Saint-Gobain – „Casa MultiConfort”. Aceştia reprezintă mai mult de 200 de facultăți de arhitectură și știință a construcțiilor din peste 90 de țări.

Etapa Națională a concursului internațional s-a desfășurat cu sprijinul Facultății de Arhitectură G.M. Cantacuzino din Iași și a Facultății de Arhitectură Ion Mincu din București.

Faza națională a competiţiei a avut loc la începutul lunii mai la sediul Nod Makerspace din Capitală, la care s-au înscris peste 25 de participanți din cele două Universități colaboratoare.

Câștigătorii ediției din 2017 a Etapei Naționale sunt:

Premiul I: Finaga Mihai & Veress Szabolcs, Facultatea de Arhitectură Ion Mincu, București

Premiul II: Miroțoi Daniel & Havrstiuc Cornel, G.M. Cantacuzino, Iași

Premiul III: Pruteanu Diana & Tărnăuceanu Cristiana, G.M. Cantacuzino, Iași
Mențiune: Doncu Cosmina & Moisanu Cristiana, Facultatea de Arhitectură Ion Mincu, București

De asemenea, câștigătorii Premiului I au participat la Etapa Internațională a concursului, organizată la Madrid la sfârșitul lunii mai, alături de studenți din peste 25 de țări.

Proiectul câștigător al competiției de arhitectură a fost desemnat ”Sun Shade”, creat de Aiva Dorbe și Lauma Kalnina din Letonia. Cele două concurente au prezentat o centură verde concepută să înfășoare două clădiri și să exploateze căldura solară atât prin poziție, cât și prin orientare. Primarul oraşului Madrid, Manuela Carmen, și Directorul General Saint-Gobain, Pierre-André de Chalendar au înmânat premiul celor două câștigătoare.