Stiri: Constructii

Saint-Gobain continuă proiectele de responsabilitate socială

08.08.2017

Saint-Gobain continuă să investească în acțiuni de responsabilitate socială pentru a asigura confortul și bunăstarea comunităților în care activează. Astfel, anul acesta, compania sprijină două mari proiecte sociale, unul adresat comunităților defavorizate din Buftea, localitate în apropierea capitalei, iar celălalt susținând copiii diagnosticați cu cancer. Cele două proiecte reprezintă investiții în valoare de circa 84.000 euro.

„Suntem mândri că putem susţine proiecte în concordanță cu misiunea noastră de a o oferi acces la spații de locuit durabile și eficiente energetic inclusiv persoanelor din comunitățile defavorizate. Oriunde ne desfăşurăm activitatea, oriunde ne petrecem timpul, acasă sau la serviciu, gândurile şi acţiunile noastre trebuie să fie o sursă pozitivă de inspiraţie pentru cei din jur. Să încercăm să îi ajutăm pe cei mai puţin norocoşi decât noi, prin toate mijloacele de care dispunem şi, mai mult decât atat, să creăm oportunităţile necesare susţinerii celor de lângă noi”, a afirmat Irina Lada, Coordonator de Comunicare pentru Grupul Saint-Gobain din România şi Bulgaria.

Un centru comunitar eficient energetic la Buftea

Fundația Saint-Gobain Initiatives va dona 67.500 de euro Asociaţiei Habitat for Humanity România pentru construirea unui centru comunitar eficient energetic în Buftea.

Proiectul are ca scop dezvoltarea comunității locale şi facilitarea accesului zilnic la educație și activități conexe pentru 50 de copii şi sprijinind alţi 150 de copii, prin construirea unui centru comunitar eficient energetic într-o comunitate săracă din apropierea Bucureștiului.

Rolul centrului comunitar este de a preveni absenteismul școlar în rândul copiilor din familii defavorizate și îmbunătățirea performanțelor școlare ale beneficiarilor.

Aşadar, 50 de copii vor beneficia zilnic de programe care le vor spori motivația de a învăța și de a-și dezvolta abilități suplimentare prin intermediul unor activități educaționale integrate, adaptate nevoilor lor. În plus, un total de 200 de copii defavorizați (beneficiari individuali) vor participa periodic la activități educaționale și de orientare pentru integrare, consiliere și educație formală și informală pentru dezvoltarea abilităților practice și artistice.

MagiCAMP, mai mult decât o tabără

Fundația Saint-Gobain a donat, de asemenea, 16.000 euro pentru construirea si dotarea cu toate echipamentele necesare a bucătariei sediului MagiCamp.

Noul proiect are, de asemenea, sprijinul Consiliului Român pentru Clădiri Verzi – Romanian Green Building Council și al mai multor companii și organizații studențești specializate în proiectarea și promovarea clădirilor verzi și a îmbunătățirii eficienței energetice.