Stiri: Constructii

Saint Gobain a lansat o competiție pentru companiile care dezvoltă clădiri eco  

22.01.2015

Saint Gobain a anunţat lansarea unei noi competiții – NOVA Innovation 2015. Aflată la cea de-a cincea ediţie, competiţia îşi propune să identifice cele mai bune companii nou înființate care dezvoltă clădiri eco și tehnologii curate, premiind încă de la începuturile ei în anul 2008 companiile aflate la început de drum care aspiră să dezvolte și să comercializeze cele mai inovatoare soluții în domeniile habitatului, energiei și mediului, cum ar fi materiale de construcții avansate, eficiența energetică și durabilitatea mediului înconjurător.

NOVA Innovation este organizată și sponsorizată de grupul NOVA External Venturing, care face parte din Grupul Saint-Gobain și oferă premii totale de 100.000 dolari.

Competiția a fost lansată official în Shanghai (China), în timpul Zilei Inovației organizată în cadrul deschiderii festivităților pentru aniversarea a 350 ani de la înfiinţarea Saint-Gobain. La eveniment au fost  prezenți Javier Gimeno, Delegatul General Saint-Gobain pentru Asia-Pacific, Didier Roux, VicePreședinte Cercetare & Dezvoltare și Inovație pentru Grupul Saint-Gobain și Muthu Jeevanantham, Director Saint-Gobain Research Shanghai.

„Saint-Gobain are un interes special în a lucra cu companii aflate la început de drum, deoarece credem că ele sunt sursa unor inovații interesante care ar putea fi aduse pe piețele noastre. Înscriindu-se în competiția NOVA Innovations, acestea vor avea șansa de a fi evaluate de echipe Saint-Gobain și, dacă există interes de ambele părți, de a lucra cu activitățile noastre pentru oportunități importante de afaceri. Datorită competiției, finaliștii și câștigătorii se vor bucura, de asemenea, de expunere publică extinsă”, a afirmat Didier Roux.

Companii care au proiecte în concordanță cu ariile strategice de interes ale Saint-Gobain sunt invitate să își trimită înscrierile până la data de 19 iunie 2015, urmând ca un juriu alcătuit din membri ai echipei NOVA, experți interni și externi, să examineze înscrierile folosind un proces de selecție deschis și transparent, și să selecteze opt finaliști; care își vor prezenta inovațiile în fața unei comisii de lideri Saint-Gobain, într-o sesiune de „speed dating” care va avea loc la Conferința& Expoziția Internațională Greenbuild (18-19 noiembrie 2015, Washington).