Stiri: Companii

Saint-Gobain, participant la istoria Franței

14.07.2016

Franța sărbătorește astăzi, 14 iulie, Ziua Națională, cunoscută și sub numele de Ziua Bastiliei, fiind sărbătorită pentru prima dată pe 14 iulie 1880. Francezii sărbătoresc această zi cu parade militare, evenimente care marchează istoria Franței și spectacole de artificii.

Însă, la scrierea istoriei Franței se poate spune că a luat parte și compania Saint-Gobain, cele mai cunoscute obiective turistice ale Franței – Palatul Versailles, Muzeul Luvru, Turnul Eiffel sau Muzeul D’Orsay – fiind realizate cu ajutorul materialelor oferite de aceasta.

Legătura dintre Franța și Saint-Gobain este una puternică, mai ales, având în vedere faptul că aceasta reprezintă țara unde compania și-a început activitatea acum mai bine de 350 de ani. Istoria din spatele grupului francez începe cu o comandă venită tocmai de la Ludovic al XIV-lea pentru faimosul său Palat Versailles, situat în apropiere de Paris. Acesta a reprezentat începutul unui drum lung pentru companie, ce poate fi urmărit prin prisma clădirilor care păstrează vie istoria, chiar și astăzi.

Sala Oglinzilor de la Versailles a fost prima lucrare importantă încredințată Fabricii Regale de Oglinzi, oglinzi create de Saint-Gobain. În plus, compania a contribuit la construirea Capelei Regale de la Versailles între 1707 și 1710.

Un alt monument realizat cu ajutorul sticlei Saint-Gobain este Piramida de la Luvru, unul din cele mai fotografiate si semnificative puncte de interes din Paris. Recent, în cadrul muzeului Luvru, Saint-Gobain a sprijinit deschiderea unei galerii care expune lucrări ale lui Charles Le Brun (1619-1690), pictor de seama din perioada lui Ludovic al XIV-lea. 11 suporturi de afișaj din sticlă, realizate cu ajutorul sticlei VISION-LITE furnizate de Saint-Gobain Glassolutions au fost donate muzeului.

De asemenea, Saint-Gobain a contribuit și la construirea capodoperei emblematice a arhitecturii – turnul Eiffel – compania furnizând podele din plăci de sticlă antiderapantă pentru primul nivel.

Acum, Saint-Gobain este lider mondial în domeniul habitatului și al materialelor de construcții, creează, produce și distribuie materiale și soluții care contribuie la bunăstarea și viitorul fiecăruia.