Stiri: Constructii

Practici comerciale neloiale.

Saint Gobain poate să preia Duraziv. Anunţul făcut de Consiliul Concurenţei

22.09.2021

Saint Gobain poate să preia Duraziv. Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Saint Gobain Construction Products Romania SRL preia societățile Duraziv SRL și Duraziv Color SRL. Instituţia a anunţat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească.

Portofoliul deţinut de Saint Gobain

Saint Gobain Construction Products SRL deține un portofoliu diversificat de materiale și servicii pentru anvelopare exterioară (acoperișuri, tencuieli pentru fațade, sisteme de izolație la exterior, geamuri izolante etc.) și pentru placări la interior (izolații, gips-carton, plafoane etc.). Grupul Saint Gobain are în România douăsprezece situri industriale localizate în Călărași, Brăneşti, Ploieşti, Satu-Mare, Turda, Suceava și Vălenii de Munte, toate acestea fabricând materiale de construcții.

Fabricarea altor articole din beton, ciment şi ipsos

Duraziv SRL este o societate înființată în 2003, care are ca obiect principal de activitate fabricarea altor articole din beton, ciment şi ipsos.

Societatea activează în domeniile:

  • producerii și comercializării de adezivi și mortare pentru construcţii,
  • producerii și comercializării de profile metalice și accesorii pentru gips-carton,
  • producerii și comercializării de structuri metalice pentru profile de vinil,
  • comercializării de vopsele, lacuri şi tencuieli decorative, destinate atât uzului profesional, cât și consumatorilor finali.

Duraziv Color SRL are ca obiect principal de activitate fabricarea vopselelor, lacurilor, cernelii tipografice şi masticurilor.

Saint Gobain poate să preia Duraziv. Analiza făcută de Consiliul Concurenţei

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Citeşte şi Grupul Saint-Gobain, lider mondial pe piața de habitat