Stiri: Constructii

Saint-Gobain susţine Săptămâna Mondială a Clădirilor Verzi

02.10.2017

Saint-Gobain a anunţat că participă la Săptămâna Mondială a Clădirilor Verzi (World Green Building Week). Evenimentul are loc anual şi este organizat pentru a încuraja marii actori de pe piaţa construcţiilor să aibă un comportament sustenabil şi să împărtășească informații relevante din acest domeniu. În cadrul companiei Saint-Gobain, toate materialele și soluțiile sunt concepute pentru a contribui la creșterea confortului oamenilor, oriunde locuiesc, lucrează sau călătoresc.

„Saint-Gobain susține Săptămâna Mondială a Clădirilor Verzi deoarece este un eveniment important care încurajează dezvoltarea pieței construcţiilor într-o direcţie sustenabilă, Grupul nostru fiind un partener-cheie al Consiliului pentru Clădiri Verzi la nivel global, regional și local. În plus, acest eveniment se aliniază strategiei noastre de dezvoltare durabilă”, a declarat Ovidiu Păscuțiu, Director General Saint-Gobain Construction Products România – Rigips şi Isover.

De-a lungul timpului, în ţara noastră, Saint-Gobain a furnizat materiale pentru construcția unora dintre cele mai moderne și inovatoare clădiri cu certificate verzi, precum Green Court, Euro Tower, Floreasca Park din București și The Office din Cluj-Napoca. Pentru aceste clădiri, Saint-Gobain a furnizat soluții care asigură un mediu de lucru sănătos, reducând în același timp consumul de energie.

Anul acesta, mesajele din cadrul Săptămânii Mondiale a Clădirilor Verzi pun accent pe subiecte precum combaterea schimbărilor climatice, creşterea eficienței energetice şi reducerea emisiilor de carbon, reunite sub sloganul #OurHeroIsZero. Evenimentul este organizat de WorldGBC, condus de o reţea formată din 70 de consilii ecologice și 32.000 de companii.

În plus, Saint-Gobain a primit numeroase premii pentru produsele sale inovatoare. De exemplu, în urmă cu doi ani, Consiliul Român pentru Clădiri Verzi a acordat premiul “Produsul Inovator al anului 2015” plăcii din gips-carton Rigips®Activ’Air, iar în anul 2012 SGG Planitherm 4S a fost desemnat „Cel mai inovativ produs „verde”.