Saint-Gobain - topul celor mai inovatoare companii

Saint-Gobain, în topul celor mai inovatoare companii din lume

20.02.2019

Saint-Gobain a fost desemnată drept una dintre cele mai inovatoare 100 de companii și instituții la nivel mondial, conform clasamentului realizat de Clarivate Analytics* pentru anul 2018, „Top 100 Global Innovators”. Această distincție este primită pentru al optulea an consecutiv.

Ce spune conducerea Saint-Gobain?

„Aprecierea cantității, calității și a impactului brevetelor noastre este o recunoaștere a importanţei majore pe care Saint-Gobain o acordă inovării, cercetării și dezvoltării. Totodată, recompensează expertiza și angajamentul demonstrate de echipele noastre din întreaga lume. De asemenea, arată determinarea noastră de a lansa în permanență pentru clienţii noștri soluții noi și variate care răspund provocărilor actuale legate de confort și bunăstare, responsabilitate, productivitate și performanță”, a declarat Pierre-André de Chalendar, Președinte – Director General al Grupului Saint-Gobain.

Topul recent publicat se bazează pe patru criterii:

  • numărul total de brevete
  • raportul dintre numărul total de brevete acordate şi cele depuse
  • scopul general al portofoliului de brevete
  • impactul acestora măsurat în funcție de numărul de referinţe

“Capacitatea de a inova constant reprezintă unul dintre pilonii Saint-Gobain de creştere şi de performanţă. Obţinerea acestei certificări pentru al optulea an consecutiv ne onorează şi ne ambiţionează totodată, pentru a continua să investim semnificativ în cercetare şi în dezvoltarea unor produse și soluţii de înaltă calitate, care vizează îmbunătățirea confortului oamenilor şi minimizarea impactului asupra mediului înconjurător”, a precizat Ovidiu Păscuțiu, Director General al Grupului Saint-Gobain în România.

Divizia de Cercetare și Dezvoltare a Saint-Gobain

Divizia de Cercetare și Dezvoltare a companiei este susținută de 3,700 de angajați. Mai exact, aceasta reprezintă o rețea globală de opt centre transversale de cercetare și numeroase unități dedicate cercetării şi dezvoltării, care au sprijinit o investiție totală de 446 milioane EUR în 2017.

Având aproximativ 900 de proiecte de cercetare în desfăşurare, Saint-Gobain se bazează pe numeroase inovații. Astfel, compania a reușit să lanseze o serie de produse noi în fiecare an.

În prezent, un produs din patru vândut de Saint-Gobain nu exista în urmă cu cinci ani.

Per total total, aproximativ 400 de brevete sunt dezvoltate în fiecare an. Compania a reușit astfel să își consolideze poziția de lider pe piețele pe care este prezentă.

Citește și 2019 va aduce un nou record pentru piața imobiliară din România

 

 

 

Citiți și despre: