Stiri: Companii

Salariaţii Dacia proteastează mâine la Mioveni

04.03.2014

Salariaţii de la uzina Dacia Renault, membri ai Sindicatului Autoturisme Dacia, încep mâine seria protestelor hotărâte de Consiliul Naţional al BNS cu un miting care va avea loc pe platoul Casei de Cultură din Mioveni.

Protestul este organizat în conformitate cu prevederile legale şi se va desfăşura între orele 13.00 şi 14.30.

“Nemulţumirile acumulate de o lungă perioadă de timp vor scoate în stradă peste 10.000 de persoane, atât sindicalişti din sectorul construcţiilor de maşini cât şi lucrători din alte ramuri industriale care sunt afectaţi de politicile guvernamentale incoerente şi lipsite de viziune strategică”, se arată într-un comunicat de presă al BNS.

Blocul Naţional Sindical a avertizat încă de la sfârşitul săptămânii trecute că tensiunile sociale cresc de la o zi la alta şi sunt cauzate exclusiv de modul haotic în care clasa politică înţelege să conducă România.

Lucrătorii din Argeş vor cere Guvernului şi clasei politice să soluţioneze în regim de urgenţă o serie de probleme critice, cu efecte grave în plan economic şi social, una dintre acestea vizând investiţiile în infrastructura de transport, respectiv în finalizarea lucrărilor la autostrada Piteşti-Sibiu.

De asemenea, aceştia solicită măsuri urgente pentru modificarea legislaţiei muncii.