Stiri: Economie

Salarii bugetari mai 2022

Când se vor plăti salariile bugetarilor în mai 2022?

16.05.2022

Salarii bugetari mai 2022. Ministerul Finanțelor dă asigurări că dispune de fondurile bugetare necesare pentru plata tuturor drepturilor salariale din sistemul bugetar. Conform sursei citate, din motive obiective, în data de 13 mai, s-au înregistrat disfuncționalitați ale sistemelor informatice partajate care asigură transferul sumelor în sistemul bancar, precum și în sistemul de plăți interbancare, înregistrându-se întârzieri parțiale la plată.

60% din obligațiile de plată au fost realizate la timp

Salarii bugetari mai 2022. 60% din obligațiile de plată au fost realizate la timp, iar restul operațiunilor de transfer se vor realiza astăzi, 16 mai. În toate cazurile este vorba de termene de plată scadente în zilele de 14 și 15 mai a.c.

„Regretăm neajunsurile create și le dăm asigurări tuturor celor afectați că depunem toate eforturile pentru ca astfel de disfuncționalități tehnice să nu se mai repete”, precizează Ministerul de Finanţe.

Salarii în creştere

Conform datele Institutului Naţional de Statistică (INS), în luna martie 2022, în sectorul bugetar s-au înregistrat creşteri ale câştigului salarial mediu net comparativ cu luna precedentă în:

  • învăţământ (+2,9%)
  • administraţie publică (+2,2%)
  • sănătate şi asistență socială (+0,6%)

Avansul s-a datorat în principal ca urmare a acordării biletelor de valoare (tichete de vacanţă).

Citeşte şi Salarii retail 2022. Cât câștigă angajații în funcție de orașul în care lucrează?