Salarii domeniul farma 2019.

Salarii domeniul farma 2019. Românii, cele mai mici venituri din regiune!

29.08.2019

Salarii domeniul farma 2019. Salariul mediu net în industria farma este de 656 de euro, pe lună, potrivit comparatorului salarial Paylab.ro. România este țara din Europa Centrală și de Est în care angajații din acest domeniu câștigă cel mai puțin. Diferența este sensibilă chiar și față de Bulgaria, țară care oferă, în aproape toate industriile, salarii mai mici decât în țara noastră.

Așadar, cei care lucrează în sectorul farmaceutic din Bulgaria au un salariu mediu net lunar de 887 de euro.

Salarii domeniul farma 2019. Estonienii, cei mai bine plătiți

Cel mai bine plătiți sunt, însă, estonienii. Veniturile lor medii nete se apropie de 1.400 de euro, în fiecare lună.

Clasamentul este completat de angajații din:

  • Lituania (1.100 de euro)
  • Cehia (1.071 de euro)

Aceste țări închid cercul celor care câștigă peste 1.000 de euro în acest sector.

În Letonia, un angajat care lucrează în acest domeniu câștigă, în medie, 994 de euro, pe lună. În Ungaria salariul mediu lunar este de 982 de euro. Totodată, în Slovacia venitul este de 952 de euro.

Salarii domeniul farma 2019. Ce spun reprezentanții eJobs?

“Au fost ani în care industria farma era una dintre cele mai vânate de candidați, datorită salariilor mari pe care le oferea. În continuare este unul dintre sectoarele bine plătite, însă, între timp, au crescut mult alte domenii care, tocmai prin prisma acestei expansiuni foarte rapide, au trebuit să compenseze cu salarii mari și au trecut în fața Farmaceuticelor. Mă refer aici în primul rând la IT și apoi, desigur, la banking, servicii financiare, servicii juridice. Odată ce ritmul de extindere a ajuns la un nivel de plafon, și ritmul de creștere a salariilor s-a stabilizat”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Citește și Regulament spitale 2019. Schimbări importante anunțate de ministrul Sănătății pentru medici

 

 

 

Citiți și despre: