Salarii resurse umane

Salarii resurse umane: Cât câștigă lunar un român care lucrează în domeniul HR?

08.11.2019

Salarii resurse umane. Cu un salariu de 676 de euro pe lună, specialiștii în HR câștigă cel mai puțin din regiune. Așadar, conform datelor eJobs și ale comparatorului salarial Paylab, salariul mediu net pe care îl câștigă un specialist în resurse umane din România a ajuns la 676 de euro. Nivelul este cu mult sub mediile de pe alte piețe din regiune.

Salarii resurse umane. Cele mai mari salarii

Cele mai mari salarii sunt ale angajaților din:

  • Estonia – 1.200 de euro
  • Slovenia – 1.177 de euro
  • Croația – 1.087 de euro
  • Cehia – 1.062 de euro

Slovacia se regăsește în clasamentul țărilor care coboară sub pragul de 1.000 de euro lunar, companiile oferind angajaților din departamentul HR salarii medii de 928 de euro.

Lituania se află pe următorul loc, cu 908 euro pe lună. Clasamentul continuă cu Letonia (899 de euro) și Ungaria (839 de euro).

Salarii resurse umane. Veniturile din Bulgaria

Dacă până recent Bulgaria era țara cu cele mai mici salarii din regiune, în acest caz nu doar că nu se află pe ultimul loc, detronând și Serbia, oferind salarii de 748 de euro pe lună, în timp ce angajatorii sârbi au venituri nete lunare de 729 de euro. România, este, astfel, singura țară din regiune care coboară sub pragul de 700 de euro.

Unul din cele mai căutate domenii?

”Cu toate acestea, HR-ul este unul dintre domeniile cel mai puțin căutate de specialiștii români care vor să emigreze. Deși știu că în afară ar putea câștiga mult mai bine, iar în Europa de Vest și în regiunea nordică diferențele sunt chiar mai mari decât cele de la nivelul regiunii, cei care vor să emigreze caută alte domenii precum vânzările, sectorul financiar sau IT-ul. Un specialist în resurse umane care ar vrea să emigreze în Finlanda, spre exemplu, ar trebui să se aștepte la un salariu mediu de 2.310 euro pe lună”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Salarii resurse umane. Locuri de muncă

De la începutul lui 2019 și până acum locurile de muncă din resurse umane au adunat aproximativ 370.000 de aplicări, dintr-un total de aproape 3,7 milioane de aplicări. În prezent, pe www.ejobs.ro se regăsesc aproximativ 500 de locuri de muncă destinate specialiștilor de HR.

Citește și Începerea producției de PIRANHA 5 în România

 

 

 

Citiți și despre: