Stiri: Stiri

Salariile bugetare vor include un indice de performanță profesională

08.07.2013

Începând cu anul 2014 remunerațiile bugetare pentru toți angajații la stat vor include o parte variabilă în funcție de performanța profesională. Astfel, pentru fiecare angajat o parte importantă din salariu va fi reprezentată de performanțele de ordin individual.

Acest nou sistem de salarizare din sistemul public va fi reglementat prin noua lege de salarizare de anul viitor, notează B1 Tv în pagina sa de internet. Cu toate acestea, salarizarea va include în continuare o sumă minimă de remunerare cât și una maximă, însă o nouă formă de răsplată bănească se va baza pe performanțele individuale ale angajatului, conform aceleași surse citate.

Având în vedere multitudinea de forme de salarizare specifice fiecărui sector bugetar (învăţământ, sănătate, apărare, justiţie, poliţie, funcţie publică, sport, afaceri externe), se impune elaborarea unui proiect normativ prin care să se reglementeze salarizarea categoriilor de personal între o limită minimă şi o limită maximă, acordarea unei părţi variabile în funcţie de performanţele profesionale individuale şi încadrarea în cheltuielile de personal alocate fiecărui ordonator principal de credite se arată în documentul oficial al noii legi de salarizare.

Sursă: B1 TV