Stiri: Social

Salata de vinete calorii. Calorii vinete cu maioneza. Calorii salata de vinete cu maioneza. Calorii vinete.

Salată de vinete calorii: Motivul pentru care trebuie să renunțăm să mai punem maioneză

18.09.2019

Warning: DOMDocument::loadHTML(): htmlParseEntityRef: expecting ';' in Entity, line: 23 in /home/jurnalul/public_html/www/wp-content/themes/jurnalul/functions.php on line 2900

Salată de vinete calorii. Calorii vinete cu maioneză. Calorii salata de vinete cu maioneză. Calorii vinete. Este sezonul salatei de vinete și, în această perioadă, multe persoane se întreabă câte calorii are salata de vinete, câtă salată de vinete putem mânca fără să ne îngrășăm și cum trebuie preparată pentru a nu deveni o veritabilă provocare pentru silueta noastră. Jurnalul de Afaceri îți răspunde la toate aceste întrebări!

Așadar, câte calorii are această salată?

Deși ar trebui să fie un răspuns simplu, lucrurile nu stau chiar așa. Numărul de calorii diferă foarte mult de modul în care o preparăm.

Calorii vinete coapte

În general, vinetele se numără printre legumele cu un aport caloric scăzut. Așadar, 100 de grame de vinete crude au doar 24 de calorii. În cazul în care vinetele sunt coapte, numărul de calorii crește la 35 pentru 100 de grame. Așadar, vorbim de o legumă extrem de sănătoasă care nu are cum să îți afecteze în vreun fel silueta.

Însă, nimeni nu mănâncă vinete coapte goale.

Calorii vinete cu maioneză. Calorii salată de vinete cu maioneză

Pentru salata de vinete, punem ceapă, ulei și chiar maioneză.

Ceapa nu aduce nici ea nicio problemă pentru că 100 de grame are doar 42 de calorii, iar la o salată de vinete mai mare nu punem mai mult de 200 de grame.

Problemele încep atunci când se ajunge la ulei și la maioneză.

Uleiul are între 800 și 1.000 de calorii pentru suta de grame. Așadar, atenție cât ulei puneți la salata de vinete!

Dacă ulei nu putem să punem prea mult deoarece riscăm să stricăm gustul salatei de vinete, în cazul maionezei, lucrurile se complică.

Calorii salata de vinete cu maioneză. Renunță la maioneză!

100 de grame de maioneză are nu mai puțin de 750 de calorii. Și multă lume consideră că o salată de vinete este cu atât mai gustoasă cu cât are mai multă maioneză.

În plus, nu trebuie să uităm că salata de vinete se mănâncă, de fapt, cu pâine (aproximativ 250 calorii pentru 100 de grame).

Prin urmare, salata de vinete poate deveni o problemă pentru silueta noastră atunci când are prea multă maioneză sau prea mult ulei.

Cu ce putem înlocui maioneza?

Dacă totuși nu puteți sau nu vreți să mâncați salata de vinete fără maioneză și doar cu puțin ulei, puteți încerca să înlocuiți maioneza cu iaurt grecesc (aproximativ 130 de calorii pentru 100 de grame), iar gustul va fi unul special.

Citește și Studiu inedit: Cum poţi găti orezul astfel încât să îşi reducă numărul de calorii şi să nu mai îngraşe