Salina Praid investitie

Investiție de 1 milion de euro la Salina Praid

22.05.2019

Investiție de 1 milion de euro la Salina Praid. În cursul zilei de marți, 21 mai 2019, la Sucursala Salina Praid, a avut loc inaugurarea unei investiții de aproximativ 1 milion de euro, pentru secția de preparare în subteran. La eveniment au participat Ministrul Economiei, prefectul de Mureș, prefectul Harghitei, precum și reprezentații conducerii executive și administrative a Societății Naționale a Sării S.A.

Ministrul Economiei a felicitat conducerea companiei pentru realizarea investiției. În plus, acesta a subliniat importanța și necesitatea investițiilor la nivelul societății.

Salina Praid investiție. Creșterea eficienței și a calității

Noua instalație de preparare sare în subteran va conduce la creșterea eficienţei activităţii şi a calităţii produselor, inclusiv eliminarea poluării provocată de vechea instalaţie.

Salina Praid investiție. 100.000 de tone pe an

Instalația de preparare în subteran are o capacitate de producție de 100.000 tone pe an. Amplasamentul instalației în subteran permite constituirea unui stoc de 30-40% de sare gemă necesar în perioada de iarnă.

Salrom mai are în plan, la Sucursala Salina Praid, și remodelarea fluxurilor de ambalare, brichetare și încărcare la suprafață.

Salina Praid investiție. Planuri de viitor

De asemenea, Societatea Națională a Sării S.A. intenționează să realizeze fluxuri modernizate și la sucursalele:

  • Salina Ocna Dej
  • Salina Târgu Ocna

În planul de investiții aprobat pentru anul 2019, sunt prevăzute aceste obiective de investiții, iar în prezent procedurile de achiziție sunt în curs de derulare.

Salina Praid investiție. Un important punct turistic

Salina Praid este și un important punct turistic.

În perioada ianuarie-aprilie 2019 au fost înregistrate aproximativ 140.000 de intrări la Salina Praid. Astfel, în primele patru luni ale acestui an, au călcat pragul salinei cu 20.000 de turiști mai mult, în comparație cu perioada similară a anului precedent.

În subteran, pentru agrement și relaxare, sunt amenajate locuri de joacă pentru copii, dotate cu instalații diverse și mobilier confecționat din lemn, locuri de odihnă pentru adulți, spații dotate cu mese de tenis, o sală expozițională cu istoricul salinei, un punct sanitar, magazin cu suveniruri, un restaurant unde se poate servi masa și se pot face degustări de vinuri, o capelă ecumenică pentru reculegere și oficierea de evenimente religioase.

Salina de la Praid este una dintre cele mai vechi saline din țara noastră unde se exploatează mari zăcăminte de sare din Europa, având bazele în secolul XVIII.

Citește și Salinele din România și beneficiile pentru sănătate

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Investiție de 1 milion de euro la Salina Praid

  1. Pingback: Magazine Kaufland Focsani si Constanta | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.