Stiri: Sanatate

Salvaţi Copiii a donat spitalului „Grigore Alexandrescu” un incubator de ultimă generație

24.10.2014

Organizaţia Salvați Copiii România a dotat ieri Secţia de terapie intensivă neonatală a spitalului „Grigore Alexandrescu” cu un incubator de ultimă generație, în cadrul campaniei de reducere a mortalității infantile „Bun venit pe lume!”.

Acțiunea a avut loc la finalul unei campanii de strângere de fonduri ce a durat doar două luni și la finalul căreia, mulțumită donatorilor, s-a reușit achiziția unui aparat în valoare de 10.000 de euro.

Secţia de terapie intensivă neonatală a spitalului „Grigore Alexandrescu” a fost înfiinţată recent, în anul 2000, pentru a răspunde nevoilor copiilor născuţi prematur care ajungeau aici din întreaga ţară.

Spre deosebire de restul unităţilor sanitare pediatrice din ţară, copiii internaţi aici sunt, cu toţii, cazuri grave: majoritatea suferă de malformaţii grave – peritonite, atrezii de esofag sau de intestin -, iar şansa lor de supravieţuire depinde de echipa de medici şi de aparatura pe care aceştia o au la dispoziţie.

„Pentru noi, primirea acestui incubator înseamnă oportunitatea de a trata un număr mai mare de cazuri, pe care adesea nu le puteam primi din cauza supraaglomerării. Avem aici, de exemplu, copii cu greutate mai mică de un kilogram, care, pentru a căpăta suficiente forţe, ajung să stea luni de zile într-un incubator, timp în care aparatul este disponibilizat, neputând fi folosit în îngrijirea altor bebeluși”, a declarat Ana-Maria Brădeanu, medic neonatolog în cadrul spitalului „Grigore Alexandrescu”.

În ultimii doi ani, prin campania pentru reducerea mortalităţii infantile „Bun venit pe lume”, organizaţia a reuşit să doteze 38 de maternități şi secţii de nou-născuți cu echipamente în valoare de 4,03 milioane de lei.

Datorită generozității companiilor și persoanelor fizice, în acest sfârșit de an Salvaţi Copiii va investi 780.000 de lei în dotarea altor 16 maternități și secții de nou-născuți din București, Brăila, Drobeta Turnu-Severin, Slatina, Galați, Călărași, Târgu Jiu, Satu-Mare, Baia-Mare, Sfântu Gheorge, Miercurea Ciuc, Zalău și Oradea.