Stiri: Sanatate

Salvați Copiii a început campania de dotare a maternităţilor

09.09.2015

Organizaţia Salvați Copiii România a demarat astăzi seria de donări pe care vrea să le facă până la sfârşitul anului, donând secției de neonatologie din cadrul Spitalului Județean din Pitești un ventilator pentru suport respirator pentru nou-născuți. Valoarea aparatului se ridică la 80.000 de lei.

În acest an, Salvaţi Copiii va aloca 1,3 milioane de lei pentru dotarea secțiilor de nou-născuți şi pentru dezvoltarea de programe de educație și suport în comunitățile defavoriza. Fondurile provin din campaniile de redirecționare a 2% din impozitul pe venit, donații online, donații SMS sau Direct Debit.

Orașele din România vizate pentru donații sunt următoarele: Pitești, Brașov, București (2 maternități), Reșita, Caransebeș, Constanța, Craiova, Hunedoara, Petroșani, Iași, Târgu-Mureș, Roman, Sibiu, Câmpulung Moldovenesc, Arad, Buzău, Timișoara (2 maternități), Vaslui și Cluj-Napoca.

Anul trecut, la maternitatea din Pitești a fost înregistrat 2.300 de nașteri, dintre care 250 au fost bebeluși născuți prematur.

„Pornim și în acest an cu încredere și optimism seria de dotări din cadrul programului nostru de reducere a mortalității infantile. Este al 3-lea an în care ajungem la Pitești și de fiecare dată plecăm cu promisiunea de a reveni. Din păcate, maternitățile din întreaga țară au în continuare nevoie de mult sprijin. Din acest motiv, Salvați Copiii duce mai departe acest program, încercând să ajungă la cât mai mulți dintre cei pentru care lupta pentru viață se dă chiar în aceste maternități”, a afirmat Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al Organizației Salvați Copiii România

În ultimii trei ani, Organizaţia Salvați Copiii România a dotat 54 de maternități și secții de nou-născuți cu echipamente în valoare de 4,8 milioane lei şi a sprijinit 6.000 de femei tinere, gravide și copii din comunități defavorizate.

„Prematur înseamnă născut înainte de termen, înseamnă un organism care nu este pregătit pentru mediul exterior. De aceea, prematurii au nevoie de îngrijire specială, de o atenție deosebită, iar de cele mai multe ori au nevoie de suport respirator și de o echipă pregătită de medici. Mulțumim Salvați Copiii, echipamentele donate sunt absolut necesare salvării de vieți și nu au stat nefolosite nici măcar un minut, de când le avem”, a explicat dr. Mihaela Vintilă, șef al secției de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Pitești.