Stiri: Sanatate

Salvaţi Copiii dotează cu aparatură medicală Spitalul Judeţean din Arad

29.10.2015

Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a fost echipat cu aparatură medicală de către Salvaţi Copiii. Astfel, secţia de neonatologie a primit o lampă de fototerapie, în valoare de 17.400 lei, și un bilirubinometru de ultimă generație, în valoare de 17.600 lei.

Acţiunea Salvaţi Copiii face parte din seria de 21 de dotări anunţate pentru acest an, ce vor viza maternităţi şi secţii de nou-născuţi din Capitală şi din întreaga ţară.

Aceasta este a doua donație în județul Arad, după ce, anul trecut, Salvați Copiii a oferit maternității două monitoare de funcții vitale în valoare de 24.000 de lei.

„Echipamentul primit – aparatul de măsurare transcutanată a bilirubinei, pentru evaluarea icterului neonatal, permite realizarea acestei investigații printr-o metodă noninvazivă, nedureroasă și rapidă. Este foarte important pentru noi, căci scurtează timpul de luare a unei decizii medicale în ceea ce privește tratamentul icterului neonatal. Lampa de fototerapie cu leduri de ultimă generație are o eficiență sporită și scurtează, de asemenea, durata tratamentului și, implicit, durata de spitalizare a nou-născuților. Mulțumim susținătorilor locali și Organizației Salvați Copiii, care oferă pentru al doilea an consecutiv sprijin maternității noastre”, a spus Dr. Angelica Filimon, Șef Secție Neonatologie, Spitalul Județean de Urgență Arad.

Conform satelor Salvaţi Copiii, ţara noastră se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană privind mortalitatea infantilă, cu o rată de 8,8 la 1000 de nou-născuţi vii, cauza principală fiind naşterile premature.

Anul trecut, în Spitalul Județean de Urgență Arad au avut loc 2.509 nașteri, dintre care 233 au fost premature. Rata mortalității infantile în județul Arad a fost în 2014 de 8,4 la mie.

„Aparatura pe care o donăm astăzi maternității din Arad va ajuta la un mai bun start în viață al bebelușilor născuți prematur și face misiunea echipei medicale mai puțin dificilă. Mulțumim și noi companiilor locale și sponsorilor care au donat pentru această cauză, atât de importantă pentru noi toți, și îi asigurăm de întreaga noastră recunoștință. Prin dotările de până acum am reuşit să contribuim la salvarea a peste 18.000 de bebeluşi, iar cu donațiile din acest an sperăm să ajutăm alte câteva mii și în anii următori”, a precizat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii România.