Stiri: Stiri

Samdam și povestea unei afaceri în care nimeni nu a crezut

10.10.2013

Compania Samdam a reușit în ultimele luni să salte credibilitatea investiției inițiale și să obțină un rulaj consistent pentru afaceri pe care le desfăsoară. Pentru 2014 se dorește un plus de 50 de procente al rulajelor pentru anul viitor.

În piața articolelor promoționale în care activează compania Samdam bugetele clienților pentru cadouri este punctul cheie în succes. Recent Samdam a dechis un nou showroom în urma unei investiții de 100.000 de euro și țintește spre un profit mai mare pentru anul acesta, notează Business Magazin.

Piaţa de articole promoţionale a înregistrat în ultimii ani scăderi mari, iar majoritatea companiilor şi-au redus bugetele pentru cadouri. Valoarea anuală a pieţei se situează în jurul a 40 de milioane de euro, apreciază Sebi Vasilescu, country manager la Samdam Solutions.

Pentru a-şi creşte afacerile, în aşteptarea momentului în care companiile vor bugeta sume mai mari pentru articole promoţionale, Samdam a luat nu una, ci două decizii strategice. În urmă cu câteva luni a achiziţionat un concurent: afacerea Ranco din cadrul RTC Holding. În plus, compania a deschis săptămâna trecută un showroom în Bucureşti, în urma unei investiţii de 100.000 de euro.

După achiziţie, rulajele firmei au crescut cu 200%, Ranco având anul trecut o cifră de afaceri de 2 milioane de euro, iar Samdam o cifră de 1 milion de euro. Firma a ajuns pe locul doi în topul firmelor de profil, după ce anterior se situa pe poziţia opt, criteriul fiind cifra de afaceri. Datorită achiziţiei, dar şi deschiderii showroom-ului, Sebi Vasilescu se aşteaptă ca până la finalul anului cifra de afaceri să atingă 3 milioane de euro, iar la sfârşitul anului 2014 să se apropie de 4,5 milioane de euro, cu o creştere de 50% faţă de anul curent.

Sursă: Business Magazin