Stiri: Stiri

Sameday Courier a înregistrat vânzări de 3,7 milioane lei în primele 9 luni

07.11.2013

Compania de curierat Sameday Courier a înregistrat vânzări de 3,7 milioane de lei în primele nouă luni din 2013 şi estimează că va încheia anul cu o cifră de afaceri de peste 5,5 milioane de lei, cu 20% în creştere comparativ cu anul trecut.

În ceea ce priveşte veniturile din trimestrul al treilea al anului în curs, compania a raportat o creştere de 27%, comparativ cu trimestrul al doilea din acest an.

Sameday Courier, singura companie românească specializată pe livrări în aceeaşi zi, atât în ţară, cât şi în străinătate, estimează o rată a profitabilităţii de 10%.

Trendul ascendent al cifrei de afaceri s-a datorat atât creşterii volumului de servicii cu livrare în aceeaşi zi, în special în zona de e-commerce, cât şi creşterii volumului pentru serviciile de tip tailor-made: livrări la ore programate, livrări pentru industria medicală şi farmaceutică, pentru industria bancară şi serviciul de food delivery, lansat în această vară în Bucureşti.

De asemenea, o contribuţie semnificativă la cifra de afaceri a companiei au avut-o serviciile postale, piaţă pe care Sameday Courier a intrat încă de la începutul anului.

Numărul de parteneriate cu magazinele online a crescut

În primele 9 luni ale anului, ponderea livrărilor în aceeaşi zi în totalul cifrei de afaceri a crescut cu 48%, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Această tendinţă se datorează şi creşterii numărului de parteneriate pe care Sameday Courier le-a încheiat cu magazine din online.

„Retailerii online au înţeles necesitatea de a le oferi clienţilor servicii de livrare cu valoare adăugată, precum livrarea în 3 ore sau livrarea la o oră programată. De la începutul anului, 10% dintre clienţii magazinelor online partenere Sameday Courier au optat pentru acest tip de servicii, fapt ce ne face să fim din ce în ce mai optimişti cu privire la oportunităţile de creştere a business-ului”, a declarat Lucian Baltaru, General Performance Manager la Sameday Courier.

Anul acesta, Sameday Couriera continuat să investească în tehnologie şi resurse umane. Astfel, compania a lansat o nouă versiune a software-lui de procesare a trimiterilor, care le oferă clienţilor confirmarea de primire în timp real, şi a investit în servere şi device-uri mobile mai performante pentru curieri.

În 2014, compania îşi va concentra resursele investiţionale în tehnologie, îmbunătăţind în continuare sistemele informatice, atât la nivel hardware, cât şi software.