Slide

Stiri: Finante

Sameday Courier a intrat la tranzacţionare pe piața AeRO

26.02.2015

Sameday Courier, primul operator românesc de curierat listat pe Bursa de Valori Bucureşti pe piața AeRO, a debutat în forţă în prima zi de tranzacţionare (25 februarie). Astfel, acţiunile Delivery Solutions SA, compania care operează brandul Sameday Courier, au fost tranzacţionate la finalul zilei de ieri la preţul de 7,8 lei faţă de preţul de deschidere de 7,55 lei.

În cele 57 de tranzacţii care au avut ca obiect Sameday Courier, investitorii au achiziţionat peste 36.000 dintre acţiunile operatorului, adică 36% din pachetul pus la tranzacționare. Valoarea de intrare a fost de 7,55 lei per acțiune, iar prețul la care s-au realizat ultimele tranzacții este de 7,8 lei. Valoarea toatala a rulajului a fost de cca 280.000 lei.

„Când vinzi în prima zi de la lansarea pe AeRO peste 36% din ceea ce ai pus la dispoziția pieței este fără îndoială un succes, confirmă încrederea de care ne bucurăm, acum și din partea investitorilor. Probabil că pachetul de acțiuni pus la dispoziție se va epuiza în prima parte a acestui an. Cine va sesiza o oportunitate în acest proiect, va investi. Ordinele puse de noi sunt în piață, prețurile nu se vor schimba in urmatoarele săptămâni – nu sunt motive. Și chiar dacă se va întâmpla, cu siguranță nu o vor face în minus, întrucât, pe de-o parte, vor urma dividendele cu un randament superior dobânzii bancare și, pe de altă parte, anticipăm rezultate financiare bune în primul trimestru”, a declarat Octavian Bădescu, fondator Sameday Courier. 

Anul trecut, compania a avut venituri de aproximativ 1,6 milioane euro,în creştere cu peste 50% faţă de anul precedent.

„Achiziţia de acţiuni în această perioadă va genera investitorilor, în doar 2-3 luni, încasarea unui dividend (aferent rezultatelor din 2014) cu un randament sensibil superior dobânzii bancare, situat probabil in jurul valorii de 0,35 lei per acţiune”, a mai punctat Bădescu.

Pentru acest an, sunt bugetate venituri de 2,2 milioane euro, în creştere cu circa 40% faţă de 2014, și un profit de aproximativ 300.000 euro. Gradul de îndatorare este 0%, iar politica de dividend are în vedere distribuirea unui procent de cel puţin 50%.

Listarea companiei a venit după ce, la sfârșitul anului trecut, acesta s-a transformat în societate pe acțiuni, o altă premieră pentru piața operatorilor de curierat rapid din România.