Stiri: IT&C

Samsung extinde parteneriatul cu Ministerul Educației 

04.07.2014

Ministerul Educației Naționale și Samsung Electronics România au semnat ieri extinderea parteneriatului inițiat anul trecut pentru susținerea învățământului digital. Astfel, în următorul an școlar, Samsung va inaugura o nouă clasă SMART și va dezvolta un program de instruire dedicat elevilor și cadrelor didactice din liceele incluse în proiectul educațional Smart Classroom pentru utilizarea în condiții optime a tehnologiei în cadrul lecțiilor interactive.

Anul trecut a fost inaugurată prima clasă SMART în cadrul Școlii Comerciale Superioare „Nicolae Kretzulescu” din București, iar în acest an, proiectul Smart Classroom a continuat cu inaugurarea a două noi clase de acest fel la Timișoara, în cadrul Liceului Pedagogic „Carmen Silva” și la Iași, în cadrul Colegiului „Costache Negruzzi”.

„Parteneriatul semnat între Ministerul Educației Naționale și Samsung Electronics pentru extinderea programului Smart Classroom le oferă elevilor oportunitatea de a studia așa cum își doresc, cu atât mai mult cu cât aceștia sunt foarte familiarizați cu dispozitivele digitale. Elevii sunt conectați cu tot ce se întâmplă în jurul lor, motiv pentru care accesul la învățământul digital este o șansă în plus pentru viitorul lor profesional”, a declarat ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie.

Acest parteneriat are ca scop promovarea educației digitale în România și creșterea nivelului de abilități și competențe digitale în rândul profesorilor și elevilor.

„Ne bucurăm că vom continua parteneriatul cu Ministerul Educației Naționale în noul an școlar. Până în prezent am inaugurat împreună trei clase digitale la București, Iași și Timișoara, iar în perioada următoare vom oferi elevilor încă o clasă digitală în care aceștia vor putea învăța folosind tehnologie de ultimă generație. Trăim într-o lume tot mai digitală, în care tehnologia are un rol important, cu atât mai mult în domeniul educației.Este și motivul pentru care am dezvoltat proiectul Smart Classroom, prin care vrem să contribuim la dezvoltarea abilităților digitale ale tinerilor, atât de necesare pentru dezvoltarea lor profesională”,a declarat președintele Samsung Electronics România, Joseph Kim.