Sanatoriul Balnear si de Recuperare Techirghiol

Investiție de 27 milioane de lei la Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol

21.03.2019

Secția de recuperare neuro-psiho-motorie copii din cadrul Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol va fi modernizată. Sorina Pintea, ministrul Sănătății a participat miercuri, 20 martie 2019, alături de Vasile Suciu, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale, la demararea proiectului de investiții.

Proiectul este realizat de către Compania Națională de Investiții. Acesta va cuprinde:

  • reparații capitale
  • lucrări de reconfigurare și extindere pentru opt din corpurile de clădiri existente
  • reconfigurarea funcțiunilor, extindere și dotări cu echipamente

Valoarea investiției se ridică la 27 milioane de lei.

Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol. Ce spune ministrul Sănătății

“Ne-am propus ca anul acesta să acordăm o atenție deosebită serviciilor medicale destinate sănătății copiilor. Vor urma și alte investiții în sistemul sanitar pentru că în 2019, Guvernul României a aprobat un buget istoric pentru Sănătate, care ne permite să realizăm investiții în unitățile sanitare prin lucrări de reabilitare și dotare cu aparatură medicală”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol. Singura unitate de recuperare destinată copiilor

În cadrul Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol funcționează singura unitate medicală de recuperare balneologică din țara noastră destinată copiilor cu dizabilități. Acolo ei beneficiază de virtuțile terapeutice de excepție ale lacului și nămolului de Techirghiol, de climatoterapie, de helioterapie, hidrotermoterapie, împreună cu alte proceduri de kinetoterapie.

Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol. Tratamentele sunt spectaculoase

Rezultatele cercetărilor medicale privind aceste tratamente sunt spectaculoase. Copiii tratați în această unitate sanitară fac tratamente de lungă durată. Pentru acest motiv ei sunt școlarizați în regim de învățământ public cu recunoașterea perioadelor de instrucție petrecute.

Șederea lor în spații comune, personalizarea tratamentelor, dar și urmărirea efectelor acestora solicită un ambient special, reconfortant, dotări speciale.

Din păcate, la ora actuală, numărul de locuri este redus, iar secția nu funcționează la capacitatea aprobată.

Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol. 80 de locuri

În urma investiției anunțate se vor putea reda în circuit 80 de paturi din totalul de 180 existente. Acestea sunt în prezent închise temporar.

La finalul lucrărilor vor fi asigurate toate circuitele medicale și spațiile adecvate conform legislației în vigoare, va crește adresabilitatea prin crearea de condiții de masă, cazare și tratament de înaltă calitate, vor fi eficientizate activitățile prin soluții tehnice inovative care vor duce la diminuarea costurilor.

Modernizarea este prevăzută a se termina în anul 2020.

Citește și 71 milioane lei pentru Spitalul Universitar București. Către ce vor merge fondurile?

 

 

Citiți și despre: