Stiri: Sanatate

Servicii medicale 2021.

SANITAS: Grevă generală în sănătate. Se acordă doar o treime din consultaţii

31.10.2016

Grevă generală astăzi în spitalele din ţară, a anunţat Federaţia SANITAS. Astfel, lipsa de interes a guvernanților pentru a găsi soluţii fiabile la solicitările medicilor şi asistenţilor medicali, precum şi creșterea nivelului de nemulțumire a colegilor nedreptățiți ca urmare a punerii în aplicare a OUG 20 şi 43/2016 a condus la grevă generală în unităţile sanitare din România.

Conform SANITS, 31 octombrie este ziua în care angajaţii din sistemul sanitar şi de asistenţă socială arată guvernanţilor acestei ţări că nu mai suportă umilinţa şi indiferent de gradul profesional sunt uniţi şi hotărâţi să îşi recâştige drepturile şi demnitatea.

„Ne cerem scuze anticipat faţă de toţi pacienții care într-un fel sau altul vor fi afectați de acțiunile noastre şi facem apel la fiecare dintre aceștia să aibă răbdare şi înțelegere faţă de colegii noştri care nu doresc decât să reclădească demnitatea lucrătorilor din sistemul sanitar public de stat. Menţionăm că 1/3 dintre angajați va asigura continuitatea actului medical, iar urgenţele vor fi rezolvate”, au anunţat reprezentanţii Federaţiei.

De asemenea, SANITAS atrage atenţia autorităţilor statului şi tuturor factorilor politici că situaţia în care se află sistemul sanitar şi de asistenţă socială este una extrem de gravă, iar angajaţii nu mai acceptă jumătăţi de măsură.