SANITAS: Grevă generală în spitale pe 31 octombrie

16.09.2016

Medicii şi asistenţii medicali afiliaţi Federaţiei SANITAS vor intra în grevă generală pe 31 octombrie, dacă problemele de salarizare nu se vor rezolva. Astfel, începând cu data de 19 septembrie 2016 toate organizaţiile sindicatului vor începe strângerea de semnături pentru declanşarea conflictelor de muncă.

În plus, din 20 septembrie, în fiecare zi de marţi vom picheta câte o instituţie a statului în cadrul acţiunii numite “Marţea SANITAS”, iar în data de 12 octombrie. se va desfăşura greva de tip japonez.

Conform SANITAS, în data de 19 octombrie va avea loc greva de avertisment cu încetarea activităţii timp de 2 ore, în intervalul orar 8.00 – 10.00, iar din data de 31 octombrie se va declanşa greva generală.

Federaţia a avut ieri ședința Consiliului Național lărgit la care au participat și reprezentanții unităților din asistenţă socială din 20 de județe. În calitate de invitați, la această ședință au participat domnii miniștri Dragoș Pâslaru – Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice și Vlad Voiculescu – Ministrul Sănătății.

Au fost discutate punctual inechităţile create de OUG 20 și 43/2016 și solicitările susținute de Federaţia SANITAS vis-a-vis de acestea (introducerea tuturor categoriilor de salariați omise – personalul TESA, salariaţii din DSP-uri, cei din medicina şcolară şi creşe, angajaţii din asistenţa socială, corectarea grilelor de salarizare, aducerea sporurilor la nivelul anului 2016, etc).

De asemenea, au fost dezbătute toate problemele semnalate de colegii din asistenţa socială și au fost aduse la cunoștinţa directă a ministrului de resort.

Cei doi miniştri au declarat că recunosc și sunt conștienți de întreaga gamă de probleme semnalate, că întreaga lor activitate este dedicată rezolvării acestora și construirii unor sisteme corecte și echitabile, dar că timpul scurt și constrângerile bugetare nu le permit să facă astăzi promisiuni ferme.

 

 

Citiți și despre: