Santierul naval Damen Shipyards din Mangalia

Şantierul naval Damen Shipyards priveşte un credit în valoare de 60 milioane de lei

19.02.2021

Şantierul naval Damen Shipyards din Mangalia. CEC Bank a anunţat că a acordat un credit de 60 de milioane de lei şantierului din Mangalia, operat de constructorul olandez de nave Damen Shipyards, pentru finanţarea operaţiunilor curente.

Şantierul naval Damen Shipyards din Mangalia. Proiecte

Şantierul naval este implicat în prezent în zece proiecte de construcţii navale, inclusiv pentru o navă de explorare offshore, care va fi livrată unui client de primă talie internaţională. Alte proiecte în derulare includ:

  • construirea a două nave cargo Roll-on/Roll-off (pentru transportul încărcăturilor pe roţi-tiruri, camioane etc)
  • construirea a patru nave tanker pentru transportul produselor chimice ce tocmai ce au fost livrate cu succes
  • construcţia a două nave suport spărgătoare de gheaţă, modernizarea
  • retehnologizarea unui spărgător de gheaţă şi a unei nave suport
  • activităţi de reparaţii curente nave de la clienţi naţionali şi internaţionali

Şantierul naval Damen Shipyards din Mangalia. Ce spune conducerea CEC Bank

„Ne bucură să contribuim la continuarea unor proiecte industriale de impact din România. Şantierul naval de la Mangalia are zeci de ani de tradiţie şi este printre cele mai mari la nivel european, jucând un rol important atât la nivel internaţional, pe segmentul industriei navale, cât şi la nivel local, prin impactul pe care-l are pe piaţa forţei de muncă, în exporturi şi în ecosistemul industriei grele româneşti”, a declarat Bogdan Neacşu, director general CEC Bank.

Planuri de dezvoltare

Chris Groninger, director general Damen Shipyards Mangalia, a afirmat că se doreşte ca Damen Mangalia să devină unul dintre cele mai performante şantiere din România, cât şi de la nivel global.

„Ne bucurăm că CEC Bank contribuie la susţinerea acestui plan. În portofoliul curent al şantierului avem în desfăşurare două proiecte de modernizare şi retehnologizare nave, ce aparţin autorităţilor române şi dorim să fim în continuare un partener de bază în dezvoltarea proiectelor strategice ale României. Suntem mândri că facem parte din acest proiect unde statul Român este acţionar majoritar şi Damen deţine controlul operaţional. Pentru industria grea românească acest concept aduce o nouă, eficientă şi modernă soluţie pentru o dezvoltare economică durabilă, transfer de know-how şi retenţia personalului calificat la nivel naţional”, a spus Chris Groninger.

Citeşte şi Structura Anului Şcolar 2021-2022: Pe ce dată începe şcoala în septembrie?

 

 

 

Citiți și despre: