Sanzienele 2020. Cand sunt Sanzienele 2020. Traditii de Sanziene. Noaptea de Sanziene

Sânzienele 2020: Tradiţii frumoase pentru Noaptea de Sânziene

09.06.2020

Sânzienele 2020. Când sunt Sânzienele 2020. Tradiţii de Sânziene. Noaptea de Sânziene. În fiecare an, pe 24 iunie, creştin-ortodocşii sărbătoresc Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul sau Sânzienele. În unele regiuni, această sărbătoare se mai numeşte şi Drăgaica.

Sânzienele 2020. Când sunt Sânzienele 2020. Tradiţii de Sânziene. Noaptea de Sânziene este una magică

Tradiţia spune că Noaptea de Sânziene este una magică. Atunci orice minune este posibilă. De asemenea, se consideră că în acea noapte forţele binelui şi cele ale răului ajung la cel mai ridicat nivel.

Se mai spune că Noaptea de Sânziene este noaptea în care cerurile se deschid, iar Sânzienele încep să danseze.

Numele sânzienelor vine de la zeiţa romană Diana, zeiţa vânătorii şi a pădurilor. Însă, acestea mai sunt cunoscute şi sub numele de zâne sau drăgaice.

Sânzienele 2020. Când sunt Sânzienele 2020. Tradiţii de Sânziene. Noaptea de Sânziene. O sărbătoare a iubirii

Sărbătoarea Sânzienelor este una a iubirii, a dragostei şi a fertilităţii.

Legendele populare spun că sânzienele sunt nişte fiinţe frumoase care trăiesc în păduri, ele dansând în hore pentru a oferi plantelor întrebuinţări speciale. Aceastea devin plante de leac şi ajută oamenii în tratarea bolilor.

Citeşte şi Calendar ortodox iunie 2020. Sărbători importante

Superstiţii

O superstiţie spune că cei care nu sărbătoresc Sânzinele le supără, iar aceste fete frumoase se vor răzbuna pe aceşti oameni.

În plus, de Sânziene, fetele obişnuiesc să culeagă flori de sânziene pe care le vor pune sub pernă, în speranţa că îşi vor visa ursitul.

În unele regiuni ale ţării, această sărbătoare se mai numeşte şi Amuţitul Cucului. Dacă cucul nu mai cântă înainte de sărbătoarea Sânzienelor se spune că vara va fi secetoasă.

Sânzienele 2020. Când sunt Sânzienele. Tradiţii de Sânziene. Noaptea de Sânziene. Cerurile se deschid

Se mai spune că, de această sărbătoare, la miezul nopții se deschid cerurile. Persoanele cu har pot înțelege, atunci, graiul animalelor și pot asculta cântecul îngerilor. Noaptea de Sânziene este, aşadar, una magică și plină de încărcătură spirituală.

Citeşte şi Postul Petru şi Pavel 2020. Când începe Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel?

 

 

 

Citiți și despre: