Stiri: IT&C

SAP și WTA au prezentat o tehnologie inovativă

23.10.2014

SAP transformă tenisul feminin cu ajutorul unei noi tehnologii pentru antrenament, disponibilă acum și în teren. Liderul mondial pe piaţa de soluţii software de business și tehnologie, împreună cu Asociația Jucătoarelor Profesioniste de Tenis (Women’s Tennis Association – WTA) au prezentat o tehnologie inovativă ce permite antrenorilor să aducă în teren dispozitive mobile autorizate de WTA în timpul pauzelor din meciuri și să utilizeze informațiile furnizate în timp real pentru a analiza performanțele jucătoarelor de tenis din meciurile oficiale.

Aplicația pentru antrenament, ce a fost folosită în acest sezon de jucătoare și antrenori doar după încheierea partidelor, în vederea pregătirii pentru meciurile viitoare, va fi disponibilă începând cu sezonul 2015 WTA și în timpul meciurilor, în momentele în care antrenorii intră pe teren pentru a discuta cu jucătoarele.

„Considerăm că tehnologia va avea un rol important în modernizarea jocului de tenis, oferind fanilor mai multe informații, fără a afecta integritatea meciului. Tenisul este un sport bazat pe date exacte, iar informația înseamnă putere. Multe dintre meciurile noastre se rezumă la câteva puncte-cheie, astfel că orice avantaj pe care jucătoarele sau antrenorii îl pot obține în urma analizei datelor poate fi important pentru rezultatul meciului. Această tehnologie stabilește un nou standard în tenisul feminin și ne bucurăm să lucrăm alături de SAP pentru a aduce inovație în acest sport și a oferi resurse de ultimă generație pentru îmbunătățirea performanțelor jucătoarelor și a experienței fanilor”, a declarat Stacey Allaster, CEO și Președinte WTA.

În prezent, jucătoarele și antrenorii din WTA au acces, după fiecare meci, la analize amănunțite ce le permit să vizualizeze variațiile tehnice subtile din timpul partidei, ajutându-i astfel să analizeze performanțele înregistrate.

În sezonul 2014 WTA, experții în tehnologia SAP au colaborat îndeaproape cu antrenorii și jucătoarele, în vederea identificării informațiilor esențiale pentru crearea unei soluții analitice puternice, care să optimizeze performanța sportivelor. Ca rezultat al acestei abordări de co-inovare, SAP a dezvoltat o aplicație simplă și interactivă, ce le permite jucătoarelor și antrenorilor să acceseze în timp real date importante despre performanțele în teren, precum direcția serviciilor și plasarea loviturilor, chiar în timpul jocului.

Pe lângă soluția pentru antrenament, SAP a dezvoltat și aplicația mobilă oficială a WTA, ce le oferă fanilor din întreaga lume acces la conținut exclusiv, știri, reluări, sondaje, statistici, date despre jucătoare și fotografii ale acestora, precum și informații despre turneele de tenis și mijloacele de achiziție a biletelor.

„Suntem foarte norocoși că avem ocazia de a colabora cu o comunitate de jucătoare și antrenori atât de entuziaști pentru a dezvolta tehnologii inovative care să îmbunătățească performanțele sportivelor și să simplifice modul în care WTA interacționează cu fanii. Includerea acestei noi aplicații în desfășurarea meciurilor vine în completarea analizelor post-meci realizate până acum, furnizând date în timp real pentru a oferi informații mai detaliate chiar în timpul partidelor de tenis”, a spus, la rândul său, Stefan Wagner, Director General al diviziei Media, Sports and Entertainment din cadrul SAP.