Stiri: Energie

SAPE: Electrica trebuie să plătească prejudicii de 1,32 miliarde euro

09.09.2015

Electrica trebuie să plătească prejudicii de 1,32 miliarde euro, conform unei notificări primite de la Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie (SAPE). Prejudiciile au fost cauzate de neurmărirea de către Electrica a obligaţiilor post-privatizare asumate de investitorii care au cumpărat titluri la societăţile privatizate de către companie.

„Electrica a iniţiat discuíi cu SAPE pentru a clarifica solicitările acesteia din urmă de a i se plăti sume în cuantum de 304.886.966,8 lei, 1.347.420.170 dolari şi 45.857.677,1 euro”, se arată într-un raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Electrica precizează că,în baza informaţiilor disponibilela ora actuală, consideră că solicitarea Societăţii de Administrare a Participaţiilor în Energie este nerezonabilă şi neîntemeiată, în condiţiile în care SAPE are calitatea de succesor cu titlu universal al Electrica.

De asemenea, compania a anunţat la ora actuală nu are cunoştinţă despre nicio acţiune, procedură sau măsură legală iniţiată de SAPE împotriva sa.

SAPE a fost înfiinţată în anul 2014 prin divizarea parţială a Electrica SA şi cuprinde participaţiile minoritare ale Electrica SA la Enel Energie Muntenia, Enel Distribuţie Muntenia, Enel Distribuţie Banat, Enel Distribuţie Dobrogea, Enel Energie, E.ON Moldova Distribuţie, E.ON Energie România, Electrica Soluziona, Bursa Română de Mărfuri şi Hidro Tarniţa.